Izvor: eKapija | Srijeda, 29.08.2018.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv preduzećima u BiH za učešće u EU COSME treningu - Rok za prijave 12. septembar

(Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
U okviru projekta Lokalni integrisani razvoj (LIR) koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), a primarno finansira Evropska unija (EU), objavljen je javni poziv za preduzeća iz BiH za učešće u specijalističkom treningu za pristup sredstvima kroz EU COSME program.

Ciljevi ovog javnog poziva, odnosno COSME trening programa, uključuju:

- Jačanje kapaciteta preduzeća iz BiH u kontekstu pripreme aplikacija za sredstva COSME programa

- Podizanje svijesti o značaju EU fondova za razvoj privatnog sektora u BiH, kao i razvojnim mogućnostima koja se nude u okviru istih.

Podnosiocima prijava u okviru ovog poziva na raspolaganju je učešće u specijalističkom modularnom šestodnevnom COSME trening programu. Po završetku trening programa bit će odabrana tri preduzeća koja će dobiti tehničku podršku kako bi razvili svoje projektne prijedloge i podnijeli ih u sklopu COSME poziva.

Rok za podnošenje prijava je 12. septembar 2018. godine.

Sve detalje možete pronaći na sljedećem linku.

COSME (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SME) je program EU za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća za period 2014–2020, sa ukupnim budžetom u iznosu od 2,3 mlrd EUR. Od februara 2017. godine, mala i srednja preduzeća iz BiH imaju mogućnost pristupa COSME sredstvima i povezivanja sa potencijalnim partnerima u EU.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.