Izvor: eKapija | Utorak, 28.08.2018.| 11:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška za mala i srednja preduzeća u vlasništvu dijaspore - USAID otvorio treći konkurs za dodjelu grantova

Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)
U sklopu aktivnosti USAID Projekta Diaspora Invest otvoren je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća ne starija od tri godine, te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore, saopšteno iz USAID Projekta Diaspora Invest.

- USAID Diaspora Invest je kroz dva poziva već ostvario saradnju sa investitorima širom zemlje, te uspješne priče i primjeri iz prakse pokazuju da je ovaj grant program pozitivno prihvaćen u poslovnoj zajednici. Izuzetno je važno da kroz potporu investitorima otvorimo prostor za ulaganja, podržimo otvaranje novih radnih mjesta i uvođenje novih tehnologija u BiH. Planirano je održavanje info sesija u okviru kojih će potencijalni aplikanti saznati više o načinu prijave - objašnjavaju iz tog projekta.

Javni poziv je otvoren do 1. oktobra 2018. godine, a aplikacije se ispunjavaju onlajn na www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.

Prva prezentacija će biti održana u partnerstvu s Privrednom komorom FBiH 31. avgusta u Sarajevu, nakon čega će u toku mjeseca biti održane info sesije u Trebinju, Širokom Brijegu, Bihaću, Banjaluci i Brčkom.

Za više detalja pogledajte OVDJE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.