NavMenu

Objavljen program za dodjelu grantova za razvoj turizma u regionu - Na raspolaganju 1,62 mil EUR

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 16.07.2018. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju (RČ) objavio je danas program bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) vrijedan 1,62 mil EUR, koji će se koristiti za unapređenje infrastrukture i kvaliteta usluga na regionalnim kulturnim i avanturističkim turističkim rutama.

Programom će biti obuhvaćeno trideset i više grantova, pojedinačne vrijednosti do 54.000 EUR, a realizovaće se tokom perioda od tri godine, saopštio je RČ.

- Ovim programom dodele bespovratnih finansijskih sredstava Savjet za regionalnu saradnju će omogućiti javnom i privatnom sektoru u šest ekonomija Zapadnog Balkana da sprovedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima, a kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posjetiocima iz inostranstva i regiona - rekao je Goran Svilanović, generalni sekretar RČ-a.

- Drugim riječima, pomoći ćemo da se sačini zajednička i bolja regionalna turistička ponuda koja će privući više turista u region, produžiti njihov boravak, i povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mjesta u ovoj industriji - dodao je on.

Program bespovratnih finansijskih sredstava je sastavni dio projekta razvoja i promocije turizma vrijednog 5 mil EUR, kojeg finansira Evropska unija a sprovodi RČ. Program će se realizovati u tri uzastopna ciklusa s ciljem da se u svakom ciklusu sprovede najmanje deset pilot projekata.

Javni poziv za dostavljanje projektnih ponuda će označiti početak svakog ciklusa koji će biti otvoren za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti, koja će biti direktno odgovorna za pripremu, upravljanje i realizaciju sredstava.

Prvi poziv za dostavljanje ponuda, koji je objavljen danas, otvoren je konkretno za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje, koje aktivno učestvuju u razvoju turizma, kao i nacionalne parkove i parkove prirode.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. avgust 2018. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.