NavMenu

Grantovi za mala i srednja preduzeća kroz projekat EU4Business - Krajem 2018. prvi javni pozivi za dodjelu 10 mil EUR

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 07.06.2018. 15:49
Komentari
Podeli

(Foto: Per Bengtsson/shutterstock.com)
Projekt EU4Business vrijedan 16,1 mil EUR pomoći će lokalni razvoj, kao i razvoj konkurentnosti u lokalnim zajednicama širom BiH, istaknuto je danas, 7. juna, na predstavljanju tog projekta u Sarajevu.

Od aprila 2018. do marta 2022. Evropska unija sa 15 mil EUR i SR Njemačka sa 1,1 mil EUR zajednički sufinansiraju projekt, a provode ga GIZ, UNDP i ILO u saradnji sa domaćim institucijama.

Direktni korisnici grantova u ukupnom iznosu od 10 mil EUR, biće mala i srednja preduzeća, poljoprivrednici i brzorastuće firme.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark rekao je da će podrška biti usmjerena firmama koje su izvozno orijentisane, IT sektoru, metalskom i drvoprerađivačkom sektoru, turizmu, te ruralnom razvoju i poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Njemačka ambasadorica u BiH Christine Hohmann vjeruje da će kroz ove zajedičke napore uspjeti da ostvare velike promjene kada je riječ o privredi u Bosni i Hercegovini.

Direktorica GIZ-a za BiH Brigitte Heuel Rolf istaknula je je da će krajem godine početi objavljivanje javnih poziva za grantove iz projekta EU4Business, te da će uz finansijsku biti pružana i tehnička podrška.

Jedan od glavnih ciljeva projekta, po riječima rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu, je približiti Bosnu i Hercegovinu evropskim standardima i Evropskoj uniji.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.