Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 28.05.2018.| 15:59

Podrška razvoju privrede Tuzlanskog kantona - Javni poziv otvoren do kraja juna

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je javni poziv za odabir korisnika grant sredstava "Podrška razvoju kantona" za 2018. godinu.

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava, utvrđenih u budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, sa pozicije "Podrška razvoju kantona".

Kako se navodi na sajtu Vlade TK, grant sredstva su namijenjena za subvencije malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM, zatim za subvencije obrtima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM, kao i za subvencije javnim preduzećima za sufinansiranje troškova za uvođenje ISO/IEC standarda, osiguranje CE znaka i obnavljanje standarda do 65.000 KM.

- Takođe, novac je namijenjen i za subvencije za podršku obrtničkim komorama do 5.000 KM, ta za sufinansiranje programa, odnosno projekata edukacije za pokretanje biznisa do 5.000 KM - dodaje se u pozivu.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama Oslobođenje.

Kandidati prilikom prijave na javni poziv obavezno trebaju dostaviti popunjeni prijavni obrazac koji čini sastavni dio pravilnika i koji se može dobiti u Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona i putem veb stranice Vlade Kantona.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.