NavMenu

EIF i UniCredit Group povećali kreditnu liniju za MSP sektor na 500 mil EUR - Novac dostupan u osam zemalja

Izvor: eKapija Utorak, 08.05.2018. 13:47
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Evropski investicioni fond i UniCredit Group potpisali su u ponedeljak, 7. maja, ugovor o povećanju kreditne linije InnovFin fonda za podršku inovativnim malim i srednjim preduzećima i "mid-kapovima" u osam evropskih zemalja.

To će omogućiti UniCredit Group da putem banaka i lizing jedinica plasira kredite, u ukupnoj vrijednosti od 340 mil EUR, inovativnim kompanijama u BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Srbiji, saopšteno je iz UniCredit Group.

Zajedno sa ranije potpisanim portfolijom od 160 mil EUR, MSP sektor i mid-kapovi iz ovih zemalja imaće na raspolaganju ukupno 500 mil EUR.

Ova transakcija je rezultat podrške Horizon 2020, EU programa za istraživanje i inovacije, i Evropskog fonda za strateške investicije (EFSI).

Podršku u garancijama za UniCredit banke u BiH i Srbiji daće Evropski investicijski fond, pod okriljem programa Horizon2020.


- Povećanjem ovog krovnog sporazuma koji je juče objavljen, više od 500 inovativnih malih i srednjih preduzeća koristiće nove mogućnosti finansiranja koje UniCredit pruža u osam različitih zemalja putem svojih 13 podružnica - izjavio je izvršni direktor EIF-a Pier Luigi Gilibert.

Carlo Vivaldi, direktor CEE divizije u UniCredit Group, rekao je da će povećanjem kreditne linije olakšati preduzećima pristup finansijama, što ubrzava razvoj lokalnih ekonomija.

- Ovo potvrđuje našu posvećenost u služenju naših klijenata u regionu Centralne i Istočne Evrope - rekao je Vivaldi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.