Izvor: eKapija | Nedjelja, 04.02.2018.| 22:34

Za podršku lokalnim preduzećima 5 mil EUR - EBRD odobrila kredit Addiko banci Banjaluka

(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit Addiko Bank Banjaluka u iznosu od 5 mil EUR u cilju pružanja podrške razvoju malih preduzeća na lokalnom tržištu. Realizacija kreditne linije će se izvršiti dodjelom pojedinačnih dugoročnih kredita mikro klijentima, te malim i srednjim preduzećima, navodi se u saopštenju Addiko banke.

Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank Banjaluka rekao je da EBRD na ovaj način pruža dodatnu podršku poslovanju banke, ali i lokalnom bankarskom sektoru.

- Addiko Bank Banjaluka, kao jedan od značajnih tržišnih igrača, posvećena je unapređenju svog poslovanja i jačanju pozicije na tržištu. Drago nam je što će ovakva saradnja biti prvenstveno korištena za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća koji predstavljaju generator lokalne ekonomije, ali će takođe indirektno podržati i lokalne zajednice i njihov ekonomski razvoj.

Jan Braun, šef ureda EBRD-a za BiH rekao je da će im saradnja sa Addiko bankom omogućiti da podrže razvoj ove banke, kao i jačanje realnog sektora.

- Zaista je bitno da se jača i podstiče angažman privatnih preduzetnika u Bosni i Hercegovini. Ovaj kredit je jedan takav primjer, a nadamo se će ih biti još više - istakao je Bran.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.