NavMenu

Otvoren konkurs za projekte pametnih gradova, energetskih sistema i obnovljivih goriva Horizon 2018-2020 - Ukupan budžet 138,3 mil EUR

Izvor: Balkan Green Energy News Četvrtak, 11.01.2018. 10:14
Komentari
Podeli
(Foto: Tony Stock/shutterstock.com)
Evropska unija objavila je konkurs, u okviru programa Horizon 2018-2020, za prijedloge projekata posvećenih pametnim gradovima, pametnim energetskim sistemima i obnovljivim gorivima sa rokom za podnošenje prijava do 5. aprila.

Albanija, Bosna i Hercegovina, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Crna Gora i Srbija su među zemljama koje imaju pravo na finansiranje.

Ukupan budžet za konkurs je 138,3 mil EUR.

Oblasti u kojima se podnose prijave su Razvoj i testiranje rješenja za pametne gradove i zajednice (43 mil EUR), Razvijanje i demonstriranje integrisanih lokalnih energetskih sistema - energetska ostrva (26,3 mil EUR), Dekarbonizacija energetskih sistema geografskih ostrva (19 mil EUR), TSO-DSO – Potrošač: demonstracije inovativnih mrežnih usluga velikog obima (30 mil EUR) i Demonstracije ekonomičnih modela industrijske proizvodnje biogoriva druge generacije (20 mil EUR), saopštila je Agencija za primjenu inovacija i mreža Evropske unije.


Evropska komisija je 27. oktobra 2017. predstavila Program rada Horizon 2020, koji pokriva 2018, 2019 i 2020. budžetsku godinu sa ukupnim ulaganjima od oko 30 mlrd EUR.

Horizon 2020 je najveći program istraživanja i inovacija dosad u EU sa skoro 80 ​​mlrd EUR dostupnih tokom sedam godina (2014-2020) – uz dodatak privatnih investicija koje će privući ovaj novac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.