Izvor: RTRS | Četvrtak, 28.12.2017.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za razvoj osam lokalnih zajednica u RS više od milion maraka

Direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snežana Vujnić potpisala je danas u Banjaluci ugovore sa predstavnicima osam lokalnih samouprava o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.023.700 KM u okviru finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja.

Vujnić je istakla da su bespovratna sredstva dobile opštine koje su dostavile najkvalitetnije projekte integrisanog i održivog lokalnog razvoja.

- Finansijski mehanizam uspostavila je Vlada Republike Srpske sa Razvojnom agencijom Švajcarske i UNDP-om, a sredstva su odobrena za osam projekata - rekla je Vujnić.

Načelnica Opštine Kalinovik Mileva Komlenović naglasila je da je ova opština dobila novac za projekat "Unapređenje samoodrživosti uzgajivača preživara - ovaca".

- Kalinovik je mala lokalna zajednica i bespovratna sredstva će nam mnogo značiti u realizaciji projekta, čime će biti poboljšano poslovno okruženje. Realizacijom projekta predviđeno je zapošljavanje 11 lica - dodala je Komlenović.

Savjetnik za lokalnu upravu u UNDP-u Aldin Međedović kaže da je sredstva za projekat "Lokalni integrisani razvoj" obezbijedila EU.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.