NavMenu

Poticaj razvoju poduzetništva i obrta - Objavljen javni konkurs za dodjelu kredita privrednicima u FBiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.10.2017. 15:56
Komentari
Podeli
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je u srijedu, 25. oktobra, javni konkurs za odabir korisnika kredita po programu Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2017. godinu.

Korisnici kredita su subjekti male privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede Federacije BiH i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima čije je sjedište na području Federacije BiH, nalaze se u većinskom vlasništvu državljana BiH, te imaju najmanje dva uposlena na neodređeno vrijeme.

Minimalan iznos kredita po korisniku može biti 20.000 KM, a maksimalan iznos određen je u zavisnosti od broja zaposlenih u firmi.


Krediti će se plasirati putem banke, s rokom povrata do sedam godina, grejs periodom do dvije godine, uključenim u rok povrata sredstava i kamatnom stopom od 1,5%.

Prijave treba dostaviti najkasnije do 15. novembra 2017. godine.

Detaljnije informacije pogledajte na ovom linku.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.