NavMenu

Još 24 mil KM za privrednike Kantona Sarajevo - Potpisan ugovor sa BBI bankom

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.09.2017. 12:38
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede KS i Bosna Bank International (BBI) juče su potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji. Riječ je Ugovoru koji će privrednicima sa područja KS omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj nominalnoj stopi od 1,28%. BBI je osigurala 24 mil KM, dok će na nivou 2017. godine za subvenciju dijela profitne marže Ministarstvo privrede KS obezbjediti više od jedan milion maraka - 1.090.000 KM, saopšteno je iz te banke.

Muharem Šabić, ministar privrede KS kazao je da su svi napori Ministarstva usmjerni u cilju poboljšanja poslovnog okruženja. Jedan od načina je i omogućiti privrednicima olakšan pristup finansijskim resursima, a to im Ugovor sa BBI bankom i omogućava.

- U Kantonu Sarajevo imamo registrovanih oko osam hiljada malih i srednjih preduzeća, kojima će nakon ovog današnjeg potpisivanja Ugovora sa BBI bankom biti na raspolaganju oko 30 miliona KM povoljnih sredstava po nominalnoj stopi od 1,28. Pravo na sredstva po ovoj kreditnoj liniji ostvaruju subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede i Javnim pozivom koji ćemo uskoro objaviti - kazao je ministar Šabić.


Objasnio je da će se izbor krajnjih korisnika vršiti na osnovu kriterija iz Javnog poziva i na osnovu razvojnih programa/projekata koji omogućavaju stvaranje stimulativnog poslovnog ambijenta za nastanak novih i razvoj postojećih privrednih subjekata i otvaranje novih radnih mjesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.