NavMenu

Vlada Tuzlanskog kantona daje 2,9 mil KM za pomoć preduzećima

Izvor: eKapija Srijeda, 31.05.2017. 10:40
Komentari
Podeli
TuzlaTuzla
Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je u utorak (30. maj 2017.) prijedlog Programa za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima, sanaciju i restrukturiranje privrednih subjekata, pomoći privrednim subjektima u poteškoćama i kupovinu dionica ili udjela u privrednim društvima iz sredstava ostvarenih u procesu privatizacije i deponovanih kod Razvojne banke Federacije BiH, popularno poznata kao sredstva na ESCROW računu, saopćeno je iz Vlade TK.

Prema ovom programu 1.859.944 je planirano za realizaciju Sporazuma o preuzimanju obaveze plaćanja obračunatih, a neuplaćenih određenih javnih prihoda obveznika uplate Fabrike obuće Aida, 1,1 mil KM za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona, te 30.000 KM za knjiženje subvencioniranih kamata na kredite koji su dobiveni putem Garantnog fonda.

Shodno ovom Programu Vlada je juče donijela i Pravilnik o provođenju postupka dodjele sredstava za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona. Ovim Pravilnikom uređuju se postupci u provođenju Programa korištenja ESCROW sredstava za 2017. godinu odobrenih za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, na način koji osigurava jednakopravnost njihovih krajnjih korisnika, kao učesnika provođenja, te uređuje postupak izbora banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.