NavMenu

Banjaluka uvodi novine u sufinansiranju privrednika - Novac i za nabavku opreme i prekvalifikaciju radnika

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 21.05.2017. 10:41
Komentari
Podeli

(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Gradska uprava Banjaluka radi na povećanju zaposlenosti i zbog toga će ove godine sufinansirati dio troškova nabavke nove opreme za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, kao i uvođenje novih standarda i prekvalifikaciju radnika.

Rekli su to u Gradskoj upravi Banjaluka i dodali da su to razlike u odnosu na prethodne godine, kada su subvencije bile namijenjene samo za zapošljavanje.

- Osnovni cilj je da se pomogne privrednicima da obezbijede bolju poziciju na tržištu, čime će doći do rasta zapošljavanja - kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da su novine dio programa korišćenja podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja, kroz koji će biti izdvojeno 620.000 KM.

- Od toga 400.000 KM je planirano za preduzetnike koji obavljaju proizvodnu djelatnost, kao i one koji se bave informacionim tehnologijama. Ta sredstva moći će da im posluže za kupovinu nove opreme, za troškove uvođenja novih standarda s ciljem povećanja konkurentnosti i izvoza, te za prekvalifikaciju radnika - rekli su Gradskoj upravi.

Objasnili su da će preostali novac 220.000 KM biti iskorišćen za samozapošljavanje, nezaposlena lica koja su u toku javnog poziva registrovala proizvodnu, zanatsku ili uslužnu djelatnost.

Budžet

U Gradskoj upravi su podsjetili da je u budžetu grada za 2017. godinu za podsticaje zapošljavanja i samozapošljavanja planirano milion maraka, s tim da je 380.000 KM namijenjeno za isplatu subvencija iz 2016. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.