NavMenu

Objavljen javni poziv za finansiranje malih i srednjih preduzeća u KS - BBI banka i Kanton Sarajevo osigurali 40 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.11.2016. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Javni poziv za finansiranje malih i srednjih preduzeća registrovanih na području Kantona Sarajevo objavljen je danas, 14. novembra 2016.

Naime, zajedničkim naporima Bosna Bank International (BBI) i Ministarstva privrede KS uspostavljena je povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području Kantona.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 1,89%. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu većem od 40 mil KM (40.890.000 KM) dok će na nivou 2016. godine za subvenciju dijela profitne marže od 3% Ministarstvo privrede KS obezbjediti iznos od skoro 2 mil KM (1.930.000 KM).

- Maksimalan odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do 1 mil KM, sa rokom otplate u zavisnosti od visine kreditnog zahtjeva od 36 do 84 mjeseci. Prioritet u ostvarenju prava na poticajna finansijska sredstva imaju proizvodne, a posebno izvozno orjentisane djelatnosti - izjavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić.

Po njegovim riječima, pravo na sredstva po ovoj kreditnoj liniji ostvaruju subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede i Javnim pozivom.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.