Izvor: eKapija | Utorak, 04.10.2016.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Povoljni uslovi za kreditiranje privrednika u FBiH - Objavljen poziv za dodjelu novca Trajnog revolving fonda kod Union banke

(Foto: pogonici/shutterstock.com)
U skladu sa Programom utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke Sarajevo, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je Javni poziv za dodjelu kreditnih sredstava za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2016. godinu. Iznos raspoloživih sredstava je minimalno 8,4 mil KM.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju privredna društva sa sjedištem u FBiH čija je primarna djelatnost metalna, elektro i automobilska industrija, industrija građevinskog materijala i nemetala, drvna, papirna i grafička industrija, proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće, hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike, te namjenska industrija.

Iz Union banke je saopšteno da je svrha dodjele sredstava putem ovog javnog poziva povećanje zaposlenosti, stvaranje novog i povoljnijeg poslovnog i investicijskog okruženja, kao i poboljšanje tehnološke spremnosti privrednih društava da kroz ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu povećaju produktivnost i konkurentnost.

- Iskoristio bih ovu ovu priliku da sve zainteresovane privrednike informišem da je u pripremi dodatnih 6 mil KM za projekte iz pomenutih industrija. Navedena sredstva su kreditnog karaktera i mogu se dobiti po vrlo povoljnim uslovima, a spomenuo bih samo najznačajnije – odgoda plaćanja do 12 mjeseci, otplata kredita od minimalno 24, a maksimalno u 60 rata, godišnja kamatna stopa 0,9%, te iznosi kredita od 100.000 do 800.000 KM. Detaljne informacije privrednici mogu potražiti na našoj veb stranici - izjavio je za Klix Edis Ražanica, direktor Sektora za poslovanje sa klijentima i podršku prodaji u Union banci.

Ovaj poziv ostaje otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do dana usvajanja budžeta FBiH za 2017. godinu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.