Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.09.2019.| 15::24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sajam poljoprivrede Interagro 2019.

Organizator: Grad Bijeljina

20.09-22.09.2019 , Bijeljina , Bijeljina

(Foto: igorstevanovic/shutterstock.com)

Sajam poljoprivrede Interagro 2019. okupiće u Bijeljini od 20. do 22. septembra najveći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije do sada, najavljeno je iz Organizacionog odbora.


Neće se odustati ni od izložbe najkvalitetnijih grla stoke, iako će, zbog pojave afričke kuge u Srbiji izostati izložba svinja.


Interagro je, kako je rečeno, postao najznačajnija priredba ovog tipa u BiH. Sajam po 18. put organizuje Akcionarsko društvo Grad iz Bijeljine.


U tri sajamska dana posjetioci će imati priliku vidjeti bogatu ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane, mineralnih đubriva…


Sajam će uz masovno prisustvo izlagača raznovrsnih robnih grupa оbuhvatiti i kvalitetan program pratećih aktivnosti (izložba poljoprivredne mehanizacije, priključaka i opreme za poljoprivredu, izložba stoke najkvalitetnijih grla, naučno-stručna savjetovanja, promocije, javne tribine, poslovni susreti…). Sajam će okupiti značajan broj bankarskih institucija, nevladinih organizacija i razvojnih agencija koje pružaju podršku razvoju agara.


Prisustvo ministarastava, nadležnih institucija, privrednih komora, agencija, udruženja i fondova ima za cilj da se u neposrednom kontaktu posjetioci sajma upoznaju sa aktuelnim programima i oblicima finansiranja, sufinansiranja i drugim pogodnostima, kao i da prikupe neophodne informacije za rješavanje problema prisutnih u poljoprivredi.