Izvor: eKapija | Srijeda, 07.08.2019.| 11::53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival

Organizator:

06.09-08.09.2019 , Sava Promenada , Beograd

(Foto: Twin Design/shutterstock.com)

Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival – Siđi do reke, u organizaciji Udruženja „Centar Spektar“ biće održan od 6. do 8. septembra 2019. godine na Sava Promenadi. Tema prvog izdanja festivala je, kao što slogan Siđi do reke sugeriše – Beograd na rekama i sve ono što posetioci mogu doživeti i osetiti ako se spuste do Sava Promenade i ostalih kejeva glavnog grada.

Na festivalu će biti prezentovana naša tradicionalna hrana, vina, ugostiteljstvo, ali i kultura i umetnost. Za posetioce će to biti prilika da, tokom tri dana, u okviru sajamskog dela degustiraju najautentičnije srpske proizvode, ali i da uživaju u brojnim zabavnim i edukativnim programskim sadržajima. Pripremljena su i brojna iznenađenja, promocije, koncerti i oko 10.000 poklona koje će podeliti učesnici i prijatelji manifestacije. Na prvom Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivalu učestvovaće više od stotinu subjekata domaće privrede, gostiju iz regiona, institucija, kompanija, relevantnih stručnjaka, medija i drugih partnera. Najboljim kompanijama i pojedincima biće dodeljena vredna priznanja. Zainteresovani za učešće mogu prijaviti svoje brendove – ukoliko su domaćeg porekla – slanjem mejla na adresu office@putovanjaiturizam.com.

Cilj festivala je promocija privrede Republike Srbije, pre svega u oblasti tradicionalno važne proizvodnje hrane i sve značajnije proizvodnje domaćih vina.  Podjednako važan cilj je promocija turizma. Stoga će Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival tokom ove i narednih godina predstavljati atrakciju koja promoviše Beograd, sve vidljiviji na turističkoj mapi Evrope i sveta, kao najprestižniju “city break” destinaciju u ovom delu starog kontinenta.

Više informacija