Izvor: eKapija | Utorak, 09.07.2019.| 15::22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Connecto 2019- poslovna saradnja sa dijasporom

Organizator: INTERA Mostar Fondacija za inovacijski i tehnološki razvoj Mostar, United States Agency for International Development - USAID Sarajevo, GIZ Office Sarajevo

24.07-26.07.2019 , Prostorije INTERA tehnološkog parka , Mostar


INTERA tehnološki park, uz finansijsku podršku GIZ-a, USAID-a i Gospodarske komore FBiH organizuje događaj Connecto 2019 – B2B, diaspora, digitalisation, networking & innovation.

  

Ovogodišnji događaj obilježiće središnja konferencija koja će se održati u četvrtak, 25. jula u prostorijama INTERA tehnološkog parka u Mostaru.

 

Tokom dvije panel diskusije prisutni će imati priliku čuti inspirativne razgovore poduzetnika povratnika, ali i onih koji svoje poslovne uspjehe grade u inostranstvu dajući vlastiti osvrt na mogućnosti saradnje s dijasporom.

 

Dodanu vrijednost događaju predstavljaju B2B sastanci koji će uslijediti nakon četverosatnog programa konferencije, a omogućiće svim zainteresovanim preduzećima ostvarivanje kontakata s potencijalnim partnerima, saradnicima i investitorima.

 

Ovogodišnji Connecto 2019 upotpuniće i program u srijedu, 24. jula i petak, 26. jula.

- U srijedu će biti održani Dan otvorenih vrata koji će omogućiti umrežavanje učesnika, prezentovanje poslovnog okruženja BiH, ali i opuštanje uz veče vina i meze u LUX Business Baru.

- Petak će biti prilika da se čuju detalji o programima i potencijalima za investicije u Bosni i Hercegovini.

 

INTERA tehnološki park poziva sve zainteresovane predstavnike dijaspore i lokalnih preduzeća da postanu dijelom događaja koji za cilj ima postaviti temelje Bosne i Hercegovine u kojoj nastaju inovativni proizvodi i rješenja, brzo se i lako pokreću poslovni projekti, poduzeća izvoze na međunarodna tržišta, mladi imaju nove profesionalne prilike, otvaraju se nova radna mjesta, a raste standard i kultura življenja.

 

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji i B2B sastancima mogu se registrovati na linku,izraditi svoj poslovni profil te rezervisati sastanak s drugim preduzećima.

 

Više informacija