Izvor: eKapija | Srijeda, 29.05.2019.| 18:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajam hrane, pića i ugostiteljske opreme

Organizator: ALTERMEDIA d.o.o. Sarajevo

14.06-15.06.2019 , Sarajevo-Grad

14. i 15. Juni

Covention Centar hotela Hills, Sarajevo

Na InHoReCa sajmu najavljeno učešće 100 izlagača

Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti izlagače iz oblasti prehrambene i industrije pića ,proizvođače i distributere ugostiteljske opreme. Najavljenih čak stotinu izlagača na ovom, drugom po redu InHoreca sajmu pokazuje koliko je ozbiljan interes i potreba industrije za sajmom na kojem mogu predstaviti svoje usluge, proizvode i novitete. "Već dugo se kroz svoja namjenska izdanja, naročito InHoreca i InStore magazine, bavimo HoReCa kanalima (hoteli, restorani i cafei), i odavno smo, komunicirajući direktno s ljudima iz ove industrije, prepoznali potrebu za sajmom ovakve vrste u Bosni i Hercegovini", kaže Rešid Muratović, direktor agencije Alter media objašnjavajući razloge za pokretanje sajma. "Odziv izlagača prošle i, naročito, ove godine pokazuje da smo donijeli ne samo dobru, nego i za industriju korisnu odluku pokretanjem ovog specijaliziranog sajma", pojasnio je Muratović.

Sajam je namijenjen i razmjeni poslovnih ideja, inicijativa i kreiranju platformi za nove saradnje između srodnih branši i bolji protok informacija u ovoj specifičnoj grani privrede. "Posebno nas raduje što ćemo biti prvi sajam koji će biti organiziranu novootvorenom, mutifunkcionalnom Covention Centru hotela Hills, koji se prostire na impresivnih 4000 kvadratnih metara, što ga čini prvim i jedinim takvim prostorom u zemlji", najavljuje Šefik Gušić, direktor InHoreca sajma, dodajući da je za posjetioce sajma pripremljeno izvanredno puno različitih mogućnosti i ponuda na sajamskom prostoru. Pored degustacija i kuharskih senzacija pripremljena su različita natjecanja barista i food blogera, a organizatori su najavili i sadržaj za najmlađe posjetioce.

U mnoštvu pripremljenih sadržaja svojom se atraktivnošću izdvaja InHoreca AfterWork Free ZoneParty, najavljen za oba dana sajma u vremenu od 16 do 19 sati, gdje se uz izvrsnu ponudu pića i delicija očekuje i odlična muzika.

Cijeli program sajma, kao i informacije o ovogodišnjim izlagačima, dostupni su na web stranici www.inhoreca.ba i društvenim mrežama organizatora.