Izvor: eKapija | Srijeda, 06.02.2019.| 11:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

V Nefrološki kongres u BiH sa međunarodnim učešćem

Organizator: Udruženje ljekara za nefrologiju dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH

17.10-20.10.2019 , Tuzla-Grad


(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)


Od 17. do 20. oktobra 2019 godine u hotelu Mellain u Tuzli, održat će se V Nefrološki kongres u BiH sa međunarodnim učešćem.

Organizator: Udruženje ljekara/liječnika za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH

Kongresni organizator: Agencija Promo Tours

U ime Organizacionog i Naučnog odbora Vas pozivamo da prisustvujete V nefrološkom kongresu u Bosni i Hercegovini s međunarodnim učešćem koji će se održati od 17-20.10.2019. godine u Tuzli. Naučni i stručni program uključuje plenarne sesije i pozvana predavanja najznačajnijih nefrologa iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, oralne i poster prezentacije mladih nefrologa i onih koji se tek spremaju da to postanu, te satelitske simpozije posvećene aktuelnim terapijskim tretmanima. Na Kongresu će se razgovarati o bitnim temama iz oblasti kliničke nefrologije, hipertenzije i dijalize, a posebna pažnja biće posvećena bubrežnoj transplantaciji. Bosna i Hercegovina se, nažalost, ubraja u evropske zemlje s vrlo niskom stopom bubrežne transplantacije, te je kongresna edukacija iz te oblasti još jedan način da se pokuša povećati broj transplantacija bubrega u BiH, a i da se motivira šira javnost u Bosni i Hercegovini o potrebi darivanja organa i tkiva.

Tuzla je univerzitetski grad u sjeveroistočnoj Bosni, sjedište Tuzlanskog kantona, mjesto koje vam može dočarati odredišne tačke civilizacijske i industrijske povijesti, mjesto s bogatom književnom i likovnom tradicijom kao i srdačnim i gostoljubivim stanovnicima kojiće vaš boravak u Tuzli učiniti zanimljivim i ugodnim. Univerzitetski klinički centar u Tuzli je mjesto gdje građani Bosne i Hercegovine mogu dobiti najkvalitetnije medicinske usluge, mjesto razmjene naprednih ideja i širenja kreativnih napora i učenja sa, još uvijek, živim entuzijazmom. 2019. godine se navršava 20 godina uspješnog transplantacijskog programa u UKC Tuzla što je bio jedan od razloga da se V nefrološki kongres u BiH održi baš u Tuzli.

Predsjednik Organizacionog odbora Predsjednik Naučnog odbora

Prof. dr Halima Resić Prof. dr Enisa Mešić

Informacije:

Kongresni odbor

Teme kongresa i preliminarni program

Kotizacija i smještaj

Prijava i slanje abstrakta

Registracijska forma