INTRADE - ENERGIJA d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
INTRADE ENERGIJA Proizvodnja i distribucija električne energije d.o.o. Sarajevo
ADRESA
Zmaja od Bosne 44, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Emir Avdić, generalni direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Primarna djelatnost kompanije je proizvodnja te trgovina električnom energijom na domaćem i međunarodnom tržištu.

U tu svrhu realizovali su prvi projekat izgradnje četiri male hidroelektrane sa ukupnom instalisanom snagom od preko 7 MW i planiranom godišnjom proizvodnjom od oko 32 GWh.

Posjeduju Dozvolu za rad - Licencu za proizvodnju električne energije, izdatu od strane Regulatorne Komisije za električnu energiju u Federaciji BiH – FERK , te Dozvolu za snabdijevanje električnom energijom 2. reda odnosno trgovanje na domaćem tržištu izdatu od strane iste Regulatorne agencije.


Važna oblast djelovanja je realizacija projekta eksploatacije izvorske pitke vode, za što posjedujemo i koncesiju na izvor u srednjoj Bosni, ukupnog kapaciteta od 1.8 milijardu litara godišnje. U potrazi smo za partnerom koji je u stanju da obezbijedi plasman vode na tržište. Naš primarni cilj je distribucija na tržišta GCC zemalja ili zemalja zapadne Europe.


Osim navedenih djelatnosti kompanija Intrade energija vrši i pružanje inženjering i konsalting usluga, prije svega iz oblasti energetike, za što raspolaže iskusnim i visokokvalifikovanim kadrovima. Vršimo izradu:

1. Prefizibiliti i fizibiliti Studija – Studija iskorištenja potencijala,
2. Idejnih rješenja,
3. Glavnih projekata,
4. As Built dokumentacije,
5. Realizaciju projekata po principu „ključ u ruke“.

Pružaju konsalting usluge domaćim i stranim investitorima koji žele da se uključe u realizaciju projekata iz oblasti energetike, prije svega obnovljivih izvora na području Bosne i Hercegovine.

Takodjer nude pružanje navedenih usluga i u drugim dijelovima svijeta budući da uposlenici Intrade energija imaju iskustva u realizaciji takvih projekata na međunarodnom planu.

Vijesti