PRESAL EXTRUSION D.O.O. Široki Brijeg


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PRESAL EXTRUSION d.o.o. za proizvodnju i trgovinu Široki Brijeg
ADRESA
Knešpolje b.b., 88220 Široki Brijeg
Odgovorno lice
Karlo Soldo, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Presal Extrusion je tvrtka članica Grupacije Predieri, nastala po ideji g. Reme Predieria, nadograđujući tako jedno četrdesetogodišnje iskustvo u sektoru metala i legura, u suradnji sa partnerom, tvrtkom Soldo Metali.

Poduzeće se nalazi u Širokom Brijegu, u srcu ”Doline Aluminija” u Bosni i Hercegovini, na površini od 46.400 m2 od kojih je 10.000 m2 pokriveno.

Presal Extrusion posjeduje jedno od najmodernijih europskih postrojenja, u potpunosti automatizirano, koje u svom sastavu ima i presu tvrtke Presezzi, sa snagom potiska od 1800/2000 tona, stol za prihvat profila tvrtke Omav te liniju za pakiranje istih tvrtke Pezzorgna, a podržava ga softver za upravljanje proizvodnjom Extrusion Management System tvrtke Uno Informatica te sustav za mjerenje Contur Projector (tvrtke Ascona), koji omogućava izdavanje certifikata za potvrdu kontrole dimenzija prešanog profila.

U proizvodnom procesu tvrtka isključivo koristi legure primarnog aluminija, a sustav hla enja i starenja je takav da može koristiti termi ke obrade do T6. Precizno nadgledanje procesa omogućuje garanciju stvaranja jednog proizvoda u potpunosti sukladnog sa europskim normativima.

Presal Extrusion koristi alate i pribor za prešanje proizvedene od strane najvažnijih međunarodnih proizvodača.
Grupacija Predieri je jedna od vodećih talijanskih proizvodača, preradivača i distributera u metalnoj industriji.

G. Remo Predieri osniva u Reggio Emilia polovinom ’60, Grupaciju koja na svom vrhu ima tvrtku PREDIERI METALLI doo, jednu od vodećih poduzeća na tržištu nehrdaju ih čelika i obojenih metala, oko koje gravitiraju ostale specijalizirane tvrtke:
• Centro Servizi Metalli za rezanje plazmom;
• Steel Color za elektrobojanje, lasersko rezanje i oblikovanje;
• RM Service Metalli za ravnanje, rezanje, bojanje i površinske obrade limova (mat brušenje i polirani ili visoki sjajscotch brite);
• Bata za sječenje i savijanje limova;
• Lampro za komercijalizaciju obojanih limova u limarstvu, serigrafi ji i unutarnjem uredenju;
• Alufer za otvore i komercijalizaciju aluminija.
• Tecnoforniture za komercijalizaciju aluminija.
Radi veće pokrivenosti distributivnom mrežom otvoreni su novi komercijalni centri, kako u Italiji tako i u inozemstvu: češka Republika, Rumunjska, Senegal, Kuba.

Ukupan promet Grupacije u 2006. iznosio je oko 160 miliona Eura, a ista u Italiji broji preko 220 uposlenih.

Grupacija Predieri je već prisutna i u proizvodnji aluminijskih profila preko jedne od svojih tvrtki, Aldoca, u Venecueli, gdje trenutno rade dvije prese, a u planu je postavljanje i treće. Soldo Metali doo predstavlja u Bosni i Hercegovini jednog od najvažnijih uvoznika profila od aluminija, nehrđajućeg čelika i obojenih metala, te sekcijskih vrata. Više od 15 godina se bavi prodajom proizvoda Grupacije Predieri, a sada i aluminijskih profila koje proizvodi Presal Extrusion u Bosni i Hercegovini.

Vijesti