VELPRO - Veleprodajni centar d.o.o. Sarajevo - u likvidaciji


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
VELPRO - Veleprodajni centar d.o.o. Sarajevo - u likvidaciji
ADRESA
Rajlovačka bb
, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Živko Katana
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
VELPRO cash & carry prodajni je centar namijenjen pravnim licima (malim i velikim preduzećima, zanatlijama, ugostiteljima, trgovinama, javnim institucijama i drugima). VELPRO je nastao na dugogodišnjem trgovačkom iskustvu Konzuma, najvećeg trgovačkog lanca u Hrvatskoj sa preko 400 prodajnih mjesta i sa više od 7000 zaposlenih. Konzum je dio Agrokor koncerna, najveće privatne hrvatske kompanije čije su osnovne djelatnosti trgovina na malo te proizvodnja hrane i pića.

U sastavu Agrokor koncerna, pored Konzuma, posluju i najpoznatije prehrambene kompanije: Jamnica, Ledo, Zvijezda i Sarajevski kiseljak. Agrokor koncern prva je hrvatska kompanija koja je u Bosni i Hercegovini pokrenula vlastitu proizvodnju i najveći je hrvatski investitor u privredu Bosne i Hercegovine.

Od 1996. godine , kada je otvorio svoje prvo preduzeće u BiH , Agrokor i njegove kompanije u distribuciju i proizvodnju uložili su više od 50 miliona eura . Svojim strateškim regionalnim usmjerenjem Agrokor je prerastao u vodeći prehrambeno - trgovački koncern u regiji.

Vijesti