Pivara Tuzla d.d. Tuzla


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PIVARA TUZLA d.d. Tuzla
ADRESA
Maršala Tita 163, 75000 Tuzla
Odgovorno lice
Mirnes Koprić, Rukovodilac prodaje i marketinga
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Pobjede na tenderima
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Pivara Tuzla d.d. osnovana je 1884. godine pod nazivom "ERSTE DAMPF BRAUEREI" sa proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godišnje proizvodnje. Do I svjetskog rata proizvodila je već oko 25 000 hl. Tokom I svjetskog rata obustavljena je proizvodnja, pri čemu je prekid proizvodnje trajao oko 5 godina. Početkom II svjetskog rata ponovo prekida sa radom sve do 1948. godine kada ponovo počinje proizvodnju.

1962. godine započinje ciklus kontinuirane rekonstrukcije pa je postignut kapacitet godišnje proizvodnje od cca. 300 000 hl. Naredni ciklus rekonstrukcije za program proizvodnje od cca. 500 000 hl Pivara Tuzla započinje 1990. godine.
S obzirom na pad prodaje nakon posljednjeg rata a u odnosu na predratni nivo, Pivara Tuzla je bila prinuđena da traži druge proizvode. Time je za vrijeme posljednjeg rata usvojeni projekat odredio i nove pravce razvoja "dopunskog" programa. U tom smislu, 1996. godine instalirana je linija za punjenje sokova i mineralne vode u pet boce od 1,5, 0,5 i 0,33 lit., a 1997. godine instalira se linija za punjenje limenki od 0,33 i 0,5 lit. koja opslužuje proizvodnju piva kao i bezalkoholnih pića.
Od novembra 2010. godine Pivara Tuzla je pokrenula proizvodnju sokova Panonska Ledena od prirodne baze, vrhunskog kvaliteta, sa okusima Lemon, Orange i Cola. Sokovi se proizvode u pet bocama od 0,5 i 2 lit., kao i limenkama od 0,50 lit. a sve pod veoma strogim režimom kontrole kvalitete.

Pivara Tuzla je ponosni vlasnik brendova:

- Tuzlanski pilsner (Pivo češke tehnologije)
- Erster pivo (Pivo njemačke tehnologije)
- Tuzlanski kiseljak (Mineralna voda sa magnezijem)
- Panonska Ledena (Orange, Cola i Lemon)
- Premium program (Crno pivo, Radler lemon)

Vijesti