UNIPROMET d.d. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
UNIPROMET dioničko društvo za promet građevinskim materijalom Sarajevo
ADRESA
Marka Marulića 2, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Pilav Muhamed, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Pobjede na tenderima
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Unipromet je dioničko društvo sa dugogodišnjom tradicijom koja seže od 1948 godine, a preduzeće se prvi put pojavljuje pod današnjim imenom 1976 godine.

Unipromet, sa namjerom da postane lokalnim liderom u oblasti trgovine građevinskim i drugm materijalima i opremom za uređenje i opremanje stambenih i poslovnih objekata, svake godine povećava svoj udio na lokalnom tržištu.

Unipromet se već profilirao u kompaniju koja nudi najbolje uslove svojim klijentima kako u pogledu cijena i kvaliteta tako i u pogledu ostalih uslova prodaje. U teritorijalnom pogledu, tržište uniprometa je teritorij federacije BIH. Do sada je svoju djelatnost obavljalo na tri kantona: Sarajevski, Zeničko Dobojski i Srednje bosanski, namjera je proširiti aktivnosti i na druga područja BiH.

Unipromet svoju razvojnu i poslovnu strategiju temelji kako na sadašnjoj poslovnoj strukturi tako i njenim horizontalnim i vertikalnim širenjem, širenjem na sasvim nove oblasti, te kadrovskim jačanjem i edukacijom svojih kadrova. Unipromet grupu čine danas četiri kompanije.

Moderni poslovno trgovački centar u Sarajevu sa 15.000m2 jedan je od najvećih te vrste na lokalnom tržištu. Na Kantonu Sarajevo Unipromet ima još tri prodajna mjesta, zapošljava ukupno 120 radnika a u 2006 godini planiran je ukupan prihod od oko 20 mil. €.

Unipromet uspješno snabdjeva sve veće građevinske kompanije na Kantonu Sarajevo sa svim vrstama građevinskih materijala uključujući i instalacione materijale te materijale za završne radove kao i opremu i namještaj, te uspješno sudjeluje i izvršava svoje obaveze po tenderima za različite korisnike u javnom sektoru.

Unipromet posluje sa materijalima i opremom poznatih evropskih i lokalnih proizvođača, sa mnogima od njima ima i direktnu poslovnu saranju.

Prodaja roba i usluga za gradnju i opremanje objekata za rad i stanovanje: sanitarije, kuhinje, namjestaj, elektromaterijal, grijanje, bijela i hifi tehnika, tepisi, itisoni, alati, okovi, uramljivanje slika, sivanje zavijesa i dekora, boje i lakovi, krojene ploca za namjestaj po mjeri kupca, vijcana roba, servisi za opremu i alate, restoran, slasticarna, kafana, butici za odjecu i obucu, kompjuter shop, mobiteli, zastupanje ino firmi, projektni biroi, knjigovodstveni servisi, agencija za marketing, agencija za promociju, agencija za industrijski dizajn, prehrana, advokati, fitnes studio, prodaja nekretnina, auto salon, lijecnicka ordinacija i druge djelatnosti po zeljama kupaca.

Vijesti