Pobjeda d.d. Tešanj


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Fabrika pumpi i prečistača s potpunom odgovornošću Pobjeda d.d.Tešanj
ADRESA
Bukva bb, 74260 Tešanj
Odgovorno lice
Elvir Turkić dipl.ing.teh, generalni direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Osnovni proizvodni program Pobjede su pumpe za ulje i vodu teretnih vozila i setovi rezervnih dijelova pumpi, a kao dopunski proizvodni program čini: pumpe za ulje i vodu putničkih vozila, hidraulične pumpe (pumpe visokog pritiska), elemente kočionoih sistema, dijelove pumpi, dijelove traktora i drugih transportnih uređaja, klizne prstenaste zaptivače, zupčanike, komplet prečistače ulja, kao i usluge mašinske i termičke obrade, transporta i špedicije.
Tvornica je bila vodeći proizvođač ovih proizvoda u bivšoj Jugoslaviji, isporučujući originalne dijelove kupcima kao što su Daimler Benz i MAN u Njemačkoj, IVECO u Italiji, IMR u Jugoslaviji itd.
‘Pobjedino’ tržište je uglavnom izvan BiH. Trenutno se pumpe za motore prodaju kao rezervni dijelovi. Sadašnja tržišna strategija tvornice je da udovolji tražnji za rezervnim dijelovima u cijelom svijetu, a da aktivnosti usmjeri i na trziste prve ugradnje. Trenutno Pobjeda ima isporuke prema proizvođačima motora za prvu ugradnju kao sto su Turk traktor u Turskoj, UTB u Rumuniji, Agromehanika u Sloveniji.
Tvornica trenutno proizvodi cca 90 tipova pumipi za ulje i isto toliko pumpi za vodu, programa Mercedes-Benz, IVECO, Deutz, MAN, Perkins, SCANIA, UTB, FAMOS i IMR-Beograd. Glavni kupci su prodavci dijelova za motore u Njemačkoj, Egiptu, Turskoj, UAE, Južnoj Africi, Sloveniji i Italiji. Proširenje tržišta obuhvata i proizvođače traktora i kamiona u republikama bivše Jugoslavije.

Vijesti