Udruženje konsultanata inženjera BiH


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Udruženje konsultanata inženjera Bosne i Hercegovine
ADRESA
Put života bb, 71000 Sarajevo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
1. Okupljanje pravnih subjekata koji se bave konsultantskom djelatnošću radi zaštite i unapređenja njihovog poslovnog interesa i ugleda, afirmacijom pravila struke i profesionalne etike, sve u cilju unapređenja efikasnosti poslovanja saglasno pozitivnim propisima i međunarodnim standardima.

2. Ostvarivanje međusobne saradnje članova Udruženja u skladu sa dobrim poslovnim običajima, kao i uspostavljanje pozitivnih odnosa sa tijelima državne vlasti i zakonodavstva, te komorama i drugim lokalnim i međunarodnim instancama koje se staraju o donošenju i primjeni pravila u konsultantskoj djelatnosti.

3. Zastupa i predstavlja interesa Članova kojim se podstiče i unapređuje konsultantska struka.

4. Pokreće inicijativa da se zakonskom i drugom pravnom regulativom utvrde strukovni standardi i pravila, u skladu sa pravilima međunarodne federacije konsultanata FIDIC i zakonskim propisima, sve u cilju unapređenja kvaliteta usluga Članova.

5. Usklađuje uslove realizacije djelatnosti članova i u tom smislu: predlaže, uređuje i objavljuje metode i preporuke za ugovaranje odnosno vrednovanje konsultantskih usluga i prati njihovu primjenu u praksi, te sa njima osim svojih članova upoznaje javnost.

6. Podsticanje i pomoć u primjeni strukovnih pravila i preporuka međunarodne federacije konsultanata FIDIC, te u tom smislu surađuje s njom, njenim regionalnim druženjima i članovima.

7. Stara se o unapređenju međusobnih odnosa članova Udruženja.

8. Stvara uvjete za zajedničko istupanje Članova prema domaćim i inostranim partnerima.

9. Ostvaruje razne vidove saradnje sa univerzitetima, institutima, stručnim udruženjima i drugim srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

10. Organizuje stručnu edukaciju održavanjem skupova, izdavanjem biltena, brošura i raznih vrsta publikacija namjenjenih članstvu i javnosti.

Vijesti