Komisija za koncesije RS Banja Luka


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Komisija za koncesije Republike Srpske Banja Luka
ADRESA
Save Mrkalja 16, 78000 Banja Luka
Odgovorno lice
Nenad Račić, Zamjenik Predsjednika Komisije
Predrag Aškrabić
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Isporučioci
Događaji
Opis djelatnosti
Koncesija predstavlja pravo obavljanja privrednih djelatnosti korištenjem prirodnih bogatstava, dobara u opštoj upotrebi i obavljanja djelatnosti od opšteg interesa koje su određena Zakonom o koncesijama koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 18. aprila 2002. godine ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 25/02).

Poslovnikom o radu Komisije za koncesije određuju se pravila i postupak podnošenja zahtjeva za dodjelu koncesije i sve druge aktivnosti u tom smislu.

Cilj donošenja ovog zakona je da se stvori javan i svima dostupan, nediskriminatorski i jasan pravni okvir za utvrđivanje uslova po kojim se domaćim i stranim pravnim licima mogu dodjeljivati koncesije u Republici Srpskoj, kao i da podstakne ulaganje stranog kapitala u Republici Srpskoj.

Uloga Komisije za dodjelu koncesije Republike Srpske

Komisija za koncesije Republike Srpske je stalno, nezavisno regulativno pravno lice konstituisano radi obavljanja funkcija za dodjelu koncesija, čije su nadležnosti i obaveze utvrđene ovim zakonom.

U obavljanju funkcija, Komisija se zalaže za zadovoljavanje javnih potreba i privredni razvoj putem uključivanja privatnog sektora u finansiranje, projektovanje, izgradnju, obnovu, održavanje i/ili rukovođenje radom infrastrukture i za nju vezanih objekata i uređaja, usluga i eksploataciju prirodnih resursa i objekata koji služe njihovom iskorištavanju, vodeći računa o zaštiti privrednih i društvenih interesa, zaštiti okoline kao i pravičnom odnosu prema privatnom sektoru.

Vijesti