Privredna komora KS


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Privredna komora Kantona Sarajevo
ADRESA
La Benevolencija 8, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Muamer Mahmutović
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Pobjede na tenderima
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Na osnovu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim komorama u Federaciji Bosne i Hercegovina (sl. list 34/03) utvrđeni su Osnovni principi na kojima je zasnovana organizacija i način rada Privredne komore Kantona Sarajevo.

Komora je nezavisna, nevladina, neprofitno udruženje pravnih i fizičkih lica koja obavljaju privradnu djalatnost.

Članovi Komore mogu biti preduzeća, privredna društva, banke, osiguravajuća društva, finansijske organizacije, zadruge, poslovna udruženja i zajednice, a zemljoradničke zadruge, članovi odgovarajućih saveza, preko svojih asocijacija.

Članstvo u Komori je dobrovoljno i može se steći prema sjedištu, upisom u sudski registar, a kolektivni članovi obrazovanjem asocijacija.

Članovi Komore su ravnopravni u pravima i obavezama prema Komori.

Sredstva za rad Komore obezbjeđuju njeni članovi plaćanjem članarine i iz komercijalnih usluga koje pruža pojedinačno članovima Komore i drugim licima.

Djelatnost komore

Zastupanje interesa svojih članova pred nadležnim državnim organima, posebno u pripremi privrednog zakonodavstva, pri donošenju mjera i mehanizama privrednog sistema i ekonomske politike i kod utvrđivanja makro razvojne politike;

Pružanje raznih servisnih usluga svojim članovima (poslovne informacije, stručni savjeti, prezentacije, promocije, predstavljanja u inostranstvu, organizovani nastupi na izložbama i sajmovima i dr.);

Organizovanje funkcionalnog i permanentnog obrazovanja radi inovacija znanja rukovodnih i stručnih lica u privredi;

Posredovanje u rješavanju sporova između članova, nastalih zbog nepoštivanja poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja;

Obavljanje poslova javnih ovlaštenja, uključivo pripremu za učešće u zaključivanju kolektivnih ugovora o plaćama i drugim uvjetima rada.


Vijesti