Info Biro Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Video servis Info Biro Sarajevo
ADRESA
Paromlinska br.33, 71000 Sarajevo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
INFOBIRO TV (www.infobiro.tv) je vodeći regionalni video servis u jugositočnoj Evropi sa dnevnom distribucijom video i audio sadržaja za oko 420 TV i radio emitera u zemlji, regionu i svijetu.

INFOBIRO TV je visoko profesionalizirana informativna video i audio produkcija čiji tim iskusnih novinara, kamermana i producenata garantira najviši kvalitet medijskih aktivnosti, snimanje, postprodukciju, distribuciju i arhiviranje video-vijesti i drugih TV sadržaja sa svih vrsta događaja u BiH, regionu i svijetu koje naručilac usluga smatra važnim za vlastitu javnu prezentaciju.

Snimljeni i postprodukcijski finalizirani video materijali se distribuiraju u mrežu svih partnerskih RADIO i TV stanica u zemlji i regionu koje, uz pomoć najsavremenijih tv tehnologija, takve audio i video sadržaje mogu emitirati u roku od 30-45 minuta nakon snimanja događaja.

Nakon emitiranja, audio i video-materijal je u svakom trenutku na raspolaganju našem klijentu koji ga može koristiti i u druge svrhe po vlastitom interesu, kao što su izrada promotivnih filmova, poslovne prezentacije u zemlji i inozemstvu, promocije, kongresi, simpoziji i sl. Moguća su snimanja događaja izvan sjedišta i izvan zemlje, te brzo dostavljanje audio i video sadržaja do naših partnerskih radio i TV stanica u zemlji, regionu i svijetu.

INFOBIRO TV se obavezuje da sve video-snimke propisno arhivira i čuva 30 dana od dana emitiranja, a da nakon tog datuma iste propisno uspremi u dogovoru sa klijentom. Nakon 30 dana, arhivirani video-snimci se ne mogu ustupati partnerskim TV stanicama bez pismenog odobrenja našeg klijenta.

Svi javni emiteri i komercijalne TV stanice dnevno preuzimaju oko 100 audio i video-informacija iz naše regionalne produkcije, što INFOBIRO TV svrstava među tri najznačajnija tv servisa u Evropi. Takvom disperzijom informacija INFOBIRO TV najdirektnije doprinosi prevazilaženju svake vrste informativne blokade u Bosni i Hercegovini i regionu, te doprinosi praktičnoj primjeni najsavremenijih digitalnih tv tehnologija koje se danas primjenjuju u svijetu.