ZU Medico-S Banja Luka


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Zdravstvena ustanova Medico-S Banja Luka
ADRESA
Jevrejska 58a, 78000 Banja Luka
Odgovorno lice
Prof dr Sanja Lukač - Sibinčić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Ličnosti
Opis djelatnosti
86.22 Djelatnosti specijalističke medicinske prakse
Zdravstvena ustanova “Medico-S” je specijalizovana ginekološka ordinacija za liječenje steriliteta i na prostorima Republike Srpske jedini Centar koji se bavi procedurama potpomognute oplodnje.

Ordinacija je osnovana 2000. god, a specijalizovala se za liječenje steriliteta od 2002. god. Pored pregleda pacijenata i obavljanja svakodnevnog medicinskog posla osoblje se trudi da pruži edukaciju i pomoć u obrazovanju kadra. U ordinaciji su obavljane edukacije vezane iz oblasti steriliteta i infertiliteta (Diplomski radovi na Višoj i Visokoj školi za zdravstvenu njegu, Diplomski radovi na Prirodno- matematičkom fakultetu -Odsjek za biološke nauke, Magisteriji na Medicinskom i Poljoprivrednom fakultetu, dio specijalističkog staža iz specijalizacije za ginekologiju i akušerstvo, izrada Doktorskih teza... ) .

Ordinacija ima Ugovor sa Fondom zdravstva Republike Srpske od 2007. god. za obavljanje jednog postupka vantjelesne oplodnje na račun zdravstvenog osiguranja pacijenata sa područja Republike Srpske.

Takođe smo učestvovali u izradi i analizi projekta finansiranog od strane Ministarstva za nauku i kulturu pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti: “Kvantitativno i kvalitativno određivanje spermiograma kod muškaraca reproduktivnog doba na području RS„. Projekat je završen u decembru 2008. godine.

Trenutno smo uključeni u projekat „Promocija reproduktivnog zdravlja“, finansiranog od fonda zdravstva RS pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti RS i Ministartva za zdravlje i socijalnu politiku koji još uvijek traje.

U okviru ovog projektau saradnji sa drugim kolegama napisali smo i izdali Priručnik za adolescente „Lavirint puberteta 2“ i Priručnik za trudnice „Kako roditi zdravo dijete“ koje možete besplatno dobiti u ordinaciju.

Učestvujemo u projektu „Prevencije Ca grlića i detekcije humanog papiloma virusa“, tako da pacijenti na osnovu tog projekta mogu raditi besplatno bris na humani papiloma virus.

Organizatori smo Međunarodnog Simpozijuma „Humana reprodukcija danas“ koji okuplja poznate predavače iz regiona i šire nastojeći kroz razmjenu znanja i naučnih iskustava poboljšati edukaciju ginekologa na ovom području.

Od 2007. godine naši statistički podaci i rezultati se prijavljuju u centralnom registru u Brisel gdje se nalazi udruženje za humanu reprodukciju, ginekologoa i embriologa Evrope.

Ordinacija i njeni članovi imaju saradnju gotovo sa svim ordinacijama u regionu koje se bave ovom problematikom tako da naši pacijenti mogu obavljati ovdje nalaze koji su potrebni za liječenje u drugim Centrima.

Vijesti