Gospodarska komora Hercegovine Mostar


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Gospodarska komora Hercegovine Mostar
ADRESA
Nikole Šubića Zrinjskog 11, 88000 Mostar
Odgovorno lice
Dalibor Miloš, Predsjednik GK Mostar

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Finansije
Opis djelatnosti
Gospodarska/privredna komora Grada Mostara formirana je kao udruga/udruženje građana i službeno postoji od 01.06.2011. Ova udruga/udruženje/ financira se isključivo od članarine i vlastitih projekata, a članstvo u GK Grada Mostara je dragovoljno, pri čemu učlanjenje podliježe provjeri tvrtke ili poduzeća koje želi pristupiti, putem ankete s preciznim pitanjima kojima se provjerava transparentnost, zakonitost i uspješnost poslovanja.

Ideja i cilj inicijatora osnivanja Komore bilo je poticanje razvoja poduzetničkog okružja i poslovne inicijative, kao i poticanje, očuvanje i razvoj poslovnog morala.

Predstavljanje, zastupanje i promicanje interesa članova Udruge u odnosima sa sindikatima, vladama, državnim tijelima, nevladinim organizacijama i svim drugim pravnim i fizičkim osobama i institucijama, kao i javnosti - ključni su segmenti djelokruga aktivnosti GK Grada Mostara.

Također je od temeljnoga značaja poboljšanje konkurentnosti poduzeća za natjecanje na domaćem i inozemnom tržištu, suradnja s istim ili srodnim domaćim, kao i inozemnim udrugama i institucijama, te ostvarivanje drugih interesa poslodavaca u području ekonomske politike, poreske politike, politike zapošljavanja i drugim područjima od značaja za članove Udruge.

Članice udruge pojedinačno, ali i kao pool različitih mogućnosti, tehnologija, projekata i rješenja, u stanju su ponuditi puno više lokalnom tržištu, kao i tržištu bližeg i šireg okruženja.

Osim toga, realizacijom projekta od primarnog značaja za grad i regiju, tvrtke članice udruge ne samo da pridonose općem razvitku i napretku, nego kroz zapošljavanje i stvaranje nove vrijednosti unaprjeđuju grad i širu zajednicu.
Uz podršku gradski, ali i županijskih i entitetskih vlasti, Komora, kao udruženje zasnovano na ekonomskim interesima, može na učinkovit način unaprijediti poslovno okruženje, sprječavajući odljev kapitala, osipanje visokoobrazovanih kadrova i prosperitetnih nositelja važnih projekata.

Gospodarska komora Grada Mostara ima, ne samo za cilj, nego i za potrebu okupiti domaće kompanije koje svojim projektima mogu pridonijeti razvitku grada kao zdrave sredine, snažnog regionalnog središta i urbanog centra regije.
Neosporna je činjenica da Mostar, kao sveučilišno/univerzitetsko središte ima odlične predispozicije za školovanje potrebnih kadrova, ali ako izostanu nositelji kvalitetnih programa, ne samo da će se usporavati ukupan ekonomski razvoj, nego će i školovanje mladih ljudi biti 'za nekog drugoga'.

Projekti koje realiziraju članice Gospodarske komore, ali i oni za čiju je realizaciju potrebna i malo šira podrška i zajedničko promišljanje, mogu razvitak grada okrenuti u potpuno novom, pozitivnom smjeru.
Cilj je, stoga, u i oko Gospodarske komore grada Mostar okupiti sve ili većinu onih koji kojima nije svejedno što će biti sutra, kakvo će naslijeđe ostaviti mladoj generaciji, kakve će predispozicije stvoriti za budućnost koja će donijeti ne samo integraciju u Europsku zajednicu, nego i neizbježne negativne posljedice sve oštrije globalizacije.

Vijesti