Francuska osnovna škola CIFS Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Francuska osnovna škola CIFS Sarajevo / College International Francophone de Sarajevo
ADRESA
Paromlinska 66, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Drinić Bojana, direktorica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
Francuska škola Sarajevo postoji od 1998. godine.

To je škola u sklopu asocijacije Mission Laïque Française: Asocijacije koja ima za cilj širenje diljem svijeta francuskog jezika i kulture, naročito putem osnivanja škola koje imaju svjetovni (nereligijski) i interkulturalni karakter.

Škola je priznata od francuskog ministarstva obrazovanja kao i od strane lokalnih vlasti u Bosni i Hercegovini sve do osmog/devetog razreda.

Plan i program je identičan onom koji se sprovodi u Francuskoj osim kulturnih i umjetničkih saržaja koji vode računa o zemlji domaćinu škole.

Francuska škola Sarajevo obezbjeđuje direktnu nastavu u skladu sa zvaničnim planovima i programima od male grupe vrtića do kraja petog razreda.

Međunarodni Frankofoni Koledž u Sarajevu (CIFS)

je školska ustanova u kojoj se nastava održava na tri jezika : (francuskom, engleskom, b/h/s), od vrtića do devetog razreda, i to prema programu francuskog državnog Ministarstva Obrazovanja. CIFS, koji je otvoren 14. septembra 2011. potpisao je pristupni sporazum sa francuskom Svjetovnom Misijom (MLF), institucijiom koja rukovodi mrežom od stotinjak francuskih školskih ustanova širom svijeta, koja broji 46 000 učenika. Francuska Škola u Sarajevu koju je otvorila francuska Svjetovna Misija 1998. godine danas je uključena u strukturu CIFSa.

Vijesti