Mix Media Arts u.g. Tuzla


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Mix Media Arts u.g. Tuzla
ADRESA
Ismeta Kapetanovića 20
, 75000 Tuzla
Odgovorno lice
Glavni i odgovorni urednik, Jasminko Hodžić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Bosniapress je javni elektronski (On-line) medij, utemeljen na principima slobodnog (Freelance) novinarstva, sa akcentom na poštivanje profesionalne i humane etike uređivačke politike.

Bosniapress je nevladin medijski razvojni projekat, neovisan u odnosu na političke stranke i financijske centre moći.

Bosniapress svoj legitimitet i legalitet (pored bh. legislative kojom je propisan pravni okvir registracije i djelovanja pravnog subjekta) temelji na:
1. Članu 19. Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja garantuje: "Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvata slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopštavanja i bez obzira na granice."
2. Članu II.3. alinea g), h) i i) Ustava Bosne i Hercegovine, te pratećim evropskim i međunarodnim konvencijama koje garantuju pravo:
- na slobodu misli, savjesti i vjere,
- na slobodu izražavanja,
- na slobodu udruživanja s drugima.
(a koje konvencije imaju supremat nad domicilnim Ustavom i drugim zakonodavstvom).

Bosniapress je prvi nezavisni elektronski bh. politički magazin bez političko-stranačke opredijeljenosti, te bez nacionalne, vjerske, spolne ili rasne predusmjerenosti.

Bosniapress je po izdavačkoj formi politički web-magazin koji se publikuje 15-dnevno (svake druge sedmice), manjim dijelom orjentisan na produkciju vijesti i kratkih informacija (koje se ažuriraju na dnevnoj bazi), a većim dijelom na istraživačko novinarstvo, autorske komentare, analize i ankete.

Uređivački cilj Bosniapress je zastupati i promovisati visoke profesionalne i etičke standarde novinarstva, koji u kontinuitetu omogućavaju:
- pravovremeno
- izbalansirano,
- cjelovito i
- necenzurisano istraživanje, analiziranje i izvještavanje - o činjenicama i informacijama prikupljenim u opštem javnom interesu.

Bosniapress je glas etičkog novinarstva.