IN fondacija Banja Luka


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
IN fondacija - Fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH Banja Luka
ADRESA
P.P. 45
, 78102 Banja Luka
Odgovorno lice
Branka Ivanović – izvršna direktorica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Opis djelatnosti
IN fondacija – Fondacija za socijalnu inkluziju djece i mladih u Bosni i Hercegovini – osnovana je u julu 2009. godine na inicijativu članica Savjetodavne komisije Cooperating Netherlands Foundation for Central and Eastern Europe (CNF CEE) za BiH.

Fondacije je osnovana sa ciljem da poboljša kvalitet života djece i mladih u BiH, kroz unapređenje socijalne uključenosti u svim sferama života važnim za njihov rast i razvoj.

Fondacija će svojim radom nastojati da unaprijedi položaj djece i mladih u BiH, kroz pružanje podrške organizacijama civilnog društva koje rade na unapređenju socijalne uključenosti djece i mladih, podržavajući inovativne modele i pristupe u radu i svojim intervencijama nastojaće da obezbijedi djeci i mladima mjesto u društvu koje im pripada.

Fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH je lokalna fondacija koja djeluje na teritoriji cijele BiH i zalaže se za dugoročne promjene u društvu kojima bi se omogućilo da sva djeca i mladi, a posebno oni koji su pod većim rizikom, učestvuju kao aktivni članovi društva i u skladu sa svojim mogućnostima u svim aspektima života svoje zajednice, koji su od njihovog interesa. .

IN fondacija obezbjeđivaće sredstva za organizacije i udruženja koja će svojim aktivnostima da omogućavaju uvrštavanje djece i mladih u formalno i neformalno obrazovanje, sisteme socijalne i zdravstvene zaštite, kao i život u boljim ekonomskim uslovima.

Ciljevi i djelatnosti Fondacije su:

• poboljšati kvalitet života djece i mladih u Bosni i Hercegovini kroz unapređenje njihove socijalne uključenosti u svim sferama života, važnim za njihov rast i razvoj;
• promovisati i podsticati inovativne modele socijalne inkluzije;
• prikupljati sredstava;
• pružati finansijsku i stručnu podršku onim organizacijama civilnog društva koje se bave socijalnom inkluzijom djece i mladih u Bosni i Hercegovini;
• jačati kapacitete Fondacije;
• razvijati partnerske odnose i saradnju sa drugim organizacijama civilnog društva, nadležnim institucijama, privrednim subjektima i medijima

Vijesti