Agencija Be Big Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Agencija Be Big Sarajevo
ADRESA
Ante Babić 1, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Azra Zečević-Jakić, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Ličnosti
Opis djelatnosti
PISMENI PREVOD (SA ILI BEZ OVJERE SUDSKOG TUMAČA)

Svjesni problema koje može izazvati nestručan i loš prevod, u našem radu pridržavamo se sljedećih standarda:
• kvalitetan prevod uz upotrebu stručne terminologije
• zadržavanje izvornog izgleda dokumenta
• pravopisna i jezička kontrola prevoda
• strogo poštivanje rokova
• pridržavanje dogovorene cijene
• obaveza čuvanja poslovne tajne

Ispunjenje navedenih standarda podrazumijeva angažman isključivo provjerenih profesionalnih prevodilaca, specijaliziranih za određena područja i terminologiju (pravnu, financijsku, tehničku, medicinsku), te konsultacije i provjere svake nejasnoće u prevodu, često između nekoliko prevodilaca i stručnjaka raznih profila (inženjera, ekonomista), te izvornih govornika.

USMENI PREVOD

Simultani prevod
Simultano prevođenje je vrsta usmenog prevođenja koje je najprikladnije prilikom organizacije raznih većih skupova. Za ovu uslugu je potrebno osigurati opremu za simultano prevođenje (kabinu, slušalice, mikrofone). U kabini uvijek rade dva prevodioca obzirom na zahtjevnost ove vrste prevođenja.

Konsekutivni prevod
Konsekutivno prevođenje je vrsta usmenog prevođenja koje se obično vrši u prisutnosti manjeg broja ljudi. Govornik prvo kaže nekoliko rečenica i napravi pauzu za koje vrijeme prevodilac prevodi rečeno na ciljani jezik.

Šaptanje (Chuchotage)
U ovom slučaju, prevodilac šapuće prevod jednoj do dvjema osobama tokom izlaganja govornika. Prevodilac u ovom slučaju prenosi sažetak govora.

ORGANIZACIJA KONFERENCIJA I SEMINARA

Osim usluga prevođenja, vršimo organizaciju konferencija, seminara, team buildinga, kao i poslovnih večera i ručkova. Bilo da se radi o cjelokupnoj organizaciji (od odabira mjesta, pozivnica, preko obezbjeđenja opreme do cateringa) ili samo određenim dijelovima, mi smo vam na raspolaganju. Pored navedenog, u mogućnosti smo obezbijediti kvalitetan PR za organizovane događaje, a u saradnji sa našim partnerima.

Vijesti