IBD d.d. Brčko


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
IBD d.d. Brčko
ADRESA
Bijeljinska cesta bb, 76100 Brčko

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Opis djelatnosti
IBD je kompanija koja se bavi proizvodnjom visoko kvalitetnih betonskih blokova, koristeći opremu firme BESSER, Alpena, Michigan. Za proizvodnju navedenih blokova koriste se cement, kameni agregat i pigmentna boja, za čiji kvalitet garantuju renomirani instituti. Korišteni materijali ispunjavaju sve ekološke uslove.
Proizvodni proces je u potpunosti automatizovan i odvija se u više etapa i to:
- doprema materijala i njihovo miješanja u mikseru;
- oblikovanje btonske smjese, pri čemu se dobivaju blokovi određenih oblika i dimenzija;
- vlaženje i sušenje blokova korištenjem vodene pare u sušnicama;
- smještanje blokova na palete i nihovo uskladištenje.
Kontrolu kvaliteta gotovih proizvoda periodičn prate nadležne ustanove. Blokovi u potpunosti zadovoljavaju standarde za samonosive jedinice.

PROIZVODNI PROGRAM
Betonski blokovi su višenamjenski građevinski materijal. Bez obzira da li se radi o izgradnji niskih ili visokih objektata, korištenja naših proizvoda smanjuje ukupne troškove gradnje, pri čemu se objektu da ljepota i nesvakidašnji oblik. Koristeći koncept samonosivih zidova arhitekte su u mogućnosti dizajnirati objekte do 28 spratova i više. Objekat izgrađen od samonosivih zidova dozvoljava mogućnost kombinovanja betonske ploče i nosivih zidova za prenos opterećenja na temelj.

Kvalitet:
Proizvodni program Kompanije IBD je predtavljen u širokoj paleti građevinskih jedinica i fazonskih elemenata, čime bi se olakšala gradnja objekta, a asamim tim i smanjila njegova cijena gradnje. Takođe, korištenja naših proizvoda, arhitektama i dizajnerima daju neograničen mogućnosti u stvaranju atraktivnih oblika i estetskih zahtjeva, a istovremeno prateći osnovne zahtjeve nosivosti i kvaliteta cijelog objekta.
Proizvod je pogodan za gradnju u svim seizmičkim i klimatskim zonama i posjeduje odgovarajuću protivpožarnu otpornost.

Ekonomičnost:
Upotrebom naših proizvoda postižu se značajne uštede kod gradnje objekta: veličina jedinica je veća nego kod klasičnih građevinskih materijala, manja potrošnja maltera, brža izgradnja, sistem izgubljene oplate, istovremeno zavšeni fasaderski radovi, itd.

Sveobuhvatnost:
Pored osnovnih betonskih građevinskih jedinica, proizvodni program je proširen i na fasadne blokove urađene u različim bojama, oblicima, dimenzijama i teksturama.
Kompletan proizvodni asortiman pruža mogućnost kompletne izgradnje svih vrsta objekata (stambenih i poslovnih objekata, proizvodnih hala, javnih ustanova, vjerskih objekata itd.), uz maksimalnu uštedu vremena i novca.
Osoblje IBD-a se zalaže da obezbjedi dodatne usluge kupcima, kao na primjer, pored kvalitnih proizvoda, zaposleni stručni kadar pruža svu idejno-tehničku pomoć pri gradnji. Naše cjelokupno osoblje je dobro obučeno i spremno da pomogne korisnicima u rješavanju svih problema.




Vijesti