Eko-Centar Ljekarice Prijedor


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Eko-Centar Ljekarice Prijedor
ADRESA
Lončari bb, 79101 Prijedor
Odgovorno lice
Dragomir Lončar, vlasnik

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Opis djelatnosti
Eko-centar „LJEKARICE“ je osnovan sa ciljem da modernog čovjeka vrati prirodi. Posjetom centra gost dobija priliku da nauči poštovati i voljeti prirodu i njene ljepote. To je osnova ekološkog turizma i osnova neophodnog uspješnog suživota modernog čovjeka i prirode, koja stvara uslove za dalji tehnološki napredak ali i očuvanje prirode bez koje ne možemo opstati.

Prije 20 godina vlasnik centra je uočio prednosti ovih krajeva i tako odlučio da započne sa izgradnjom prvih objekata. U početku je to bilo namjenjen njegovoj porodici. Međutim vremenom je to preraslo u jedan centar sa širokom ponudom namjenjenoj aktivnom odmoru. Centar je za posjetioce pripremljen i otvoren prije 5 godina, a broj posjetilaca se vremenom povećavao. Na 30 hektara prostora centar može ugostiti 5000 posjetilaca.

Sa izgradnjom centra su kvalitetno iskorišteni i očuvani prirodni potencijali ovih prostora i danas svojim posjetiocima centar daruje kvalitetan odmor.

Na ovom prostoru postoji 10 bazena, pogodnih za ribolov i sportove na vodi, a jedan bazen je uređen za kupanje. Šume su bogate šumskim plodovima i pernatom i dlakavom divljači (fazan, divlja patka, vjeverica, zec, lisica, srna itd.). Veliki broj izvora, potočića su očuvani i bogati su riječnim rakovima, školjkama i ribom.

Kupalište - Plivanje i razni vidovi rekreacije na vodi su sastavni dio ekološke turističke ponude Eko- centra „LJEKARICE“. Od 10 postojećih jezera jedno je posebno uređeno za kupanje.

Sportski tereni - U skladu sa osnovnom vizijom Eko centra „LJEKARICE“ da se modernom čovjeku ponudi zdravo prirodno okruženje i zdrav način života, u sastavu centra se nalaze mnogi improvizovani sportski tereni, trim staza, kao i netaknuta priroda. Šetnja u prirodi je veoma važna za posjetioce svih generacija, za zdrave i one slabijeg zdravlja i predstavlja jednostavan i veoma efikasan vid aktivnog odmora. Pored šetnje u prirodi posjetioci imaju mogućnosti sakupljanja ljekovitog bilja i šumskih plodova, a u našim ugostiteljskim objektima se priprema zdrava hrana.

Restoran - U restoranu Eko centra „LJEKARICE“ gosti uživaju u specijalitetima kuće, velikom izboru raznih pića u prirodnom okruženju. Razne čorbe, jela ispod sača, pečenje sa ražnja i domaća jela sa ovih prostora se pripremaju na tradicionalan način.

Kampovanje - Kamping-prostor Centra je pripremljen tako da posjetioci budu zadovoljni i da se slobodno prepuste odmoru. Ovakvim smještajem posjetioci pojačavaju okrepljujući efekat boravka u prirodi jer, prema svojim željama, uspostavljaju prisniji kontakt sa prirodnim okruženjem. Kamping-prostor se redovno održava, tako da nema opasnosti od povreda, zmija i sl. što zna praviti probleme u prirodi.

Lov i ribolov - Lov i ribolov su sastavni dio ponude Eko centra „LJEKARICE“. Jezera za ribolov su pripremljena i za ljubitelje ovakvog odmora. Šume su bogate pernatom i dlakavom divljači. Lov na fazane, divlje patke, zečeve, lisice, divlje svinje, srne, vukove ima mnogo svojih obožavalaca.

Prirodni faktori - Povoljna klima, darežljivost prirode, jezera, izvori, potoci i rijeke, livade, šumski proplanci, brežuljci su dio ponude Centra koju treba vidjeti i doživjeti. Oko užeg dijela Centra se nalazi pojas crnogorične šume, a dalje se nalaze nepregledna prostranstva bjelogorične šume, sa brojnim proplancima. Mnogobrojni izvori i potoci su bogati riječnim rakovima, školjkama i ribom. Šumski putevi, staze, berba gljiva i ljekovitog bilja će Vas sigurno oduševiti, odmoriti i navesti da dođete ponovo. Šuma ima svoj život, svoje zvuke, svoje stanovnike, koji rado daju svoj doprinos Vašem kvalitetnom odmoru. Poslije gradske buke šuštanje lišća i ostali zvuci šume su pravo osvježenje za posjetioce.

Hotel - U izgradnji je hotel sa sledećim sadržajem:

Ugostiteljski kapaciteti:

•restoran (200 mjesta),
•bašta (800 mjesta),
•mini bar,
•banket sala (200 mjesta),
•mogućnost spajanja tri sale(konferencijska sala I i II i banket sala) u jednu salu (400 mjesta).

Smještajni kapaciteti:

•13 soba ( 2 jednokrevetne, 7 dvokrevetnih i 4 trokrevetne),
•2 apartmana.

Poslovni kapaciteti:

•konferencijska sala I(100 mjesta),
•konferencijska sala sala II (30 mjesta),
•poslovni salon (30 mjesta).

Ostalo:

•recepcija,
•teretana i wellness,
•frizerski salon

Vijesti