IMEL d.o.o. Ljubinje


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
IMEL d.o.o. Industrija mesa Ljubinje
ADRESA
Crnogorski put 2, 88380 Ljubinje
Odgovorno lice
Vinko Ćorić
Milorad Popara, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Finansije
Opis djelatnosti
Industrija mesa IMEL Ljubinje osnovana je 2002. godine od strane nekoliko preduzeća iz BiH, Srbije i Crne Gore, a zvanično je počela sa radom 21.09.2003. godine. Otvaranje ovakvog proizvodnog pogona u Ljubinju ima ogroman značaj za područje Hercegovine, u kojem je nakon ratnih razaranja i privredne stagncije zamrla sva industrijska proizvodnja. Sa druge strane, dugogodišnje iskustvo i znanje iz oblasti poljoprivrede i živinarstva može u velikoj meri doprinijeti zaživljavanju ove vrste proizvodnje.

Fabrika IMEL Ljubinje raspolaže za 2.700 kvadratnih metara korisne površine u sklopu koje se nalazi i klanica, kao i pogoni za proizvodnju polutrajnih i trajnih mesnih prerađevina. U fabrici se koristi savremena oprema i tehnologija, kao i odgovarajući informacioni sistem. U ovom trenutku u fabrici je stalno zaposleno 27 radnika, dok je dnevni kapacitet proizvodnje 10 tona gotovih proizvoda.

Živinsko meso koje se prerađuje u ovoj fabrici mora zadovoljavati visoke standarde kvaliteta, kao i ekološke zahteve, što bi značilo da se u ishrani živine koriste samo žitarice, bez komponenti animalnog porekla.

Industrija mesa IMEL Ljubinje je u decembru 2003. godinu dobila izvoznu dozvolu, koja omogućava plasman proizvoda na tržišta jugoistočne Evrope. Za sada su proizvodi plasirani na tržištu Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

U ovom trenutku, asortiman polutrajnih proizvoda Industrije mesa IMEL Ljubinje čine pilećie grudi u omotu, pileći batak u omotu, razne vrste parizera i viršli, kao i pileća roštiljska kobasica.