USAID / BiH Excellence in Innovation - Inovacije u biznisu Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
USAID / BiH Excellence in Innovation - Projekat za promiviranje informacionih tehnologija - EI Sarajevo
ADRESA
Mjedenica 52, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Sanscho Ramhorst, Direktor projekta

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Opis djelatnosti
Projekat "Inovacije u biznisu"(IB) se provodi kao zajednički podržan projekat, sufinansiran od Norveškog Ministarstva Međunarodnih Poslova (NMFA) i Američke Agencije za Međunarodni Razvoj (USAID/BiH). Komponenta projekta finansirana od strane USAID/BiH se implementira na temelju dot-ORG Ugovora o saradnji, a u sklopu okvira "Digital Opportunity through Technology and Communication Alliance" (DOT-COM). "Academy for Educational Development" (AED) je primarni implementator od dot-ORG, a "Education Development Center" (EDC) je jedan od primarnih dot-ORG izvornih partnera. AED je primarni implementator IB aktivnosti, a EDC je primarni partner-implementator/podugovarač IB projekta. EDC ima podugovor sa NMFA da implementira dio projekta finansiran od strane NMFA.

Projekat "Inovacije u biznisu" (IB) koristi informacione i komunikacione tehnologije (IKT) kao dio USAID napora da promoviše razvoj i konkurentnost bosanskohercegovačkih malih i srednjih preduzeća (MSP). IB projekat će podržavati i sarađivati sa:

a) BiH poduzetnicima i firmama radi osnivanja samoodrživog "e-BIZ centra/firme" koja nudi visoko učinkovite informaciono komunikacione tehnologije (IKT) - aplikacije i usluge - malim i srednjim preduzećima (MSP) u ciljanim i podržanim sektorima; i

b) MSP, s ciljem poboljšnja njihovog kapaciteta da se potpuno iskoriste visoko učinkovite IKT aplikacije i usluge ponuđene od e-BIZ centara/firmi.

Projekat "Inovacije u biznisu" nadalje, podržava USAID/BiH FY 2006-2010 strategiju, za koju je glavni ekonomski razvojni prioritet povećanje konkurentnosti i razvoj MSP na lokalnom, regionalnom i globalnom tržištu.

Projekat je finansiran od strane USAID i Vlade Norveške.

Ciljevi IB projekta:

Ciljevi IB projekta su jačanje konkurentnosti MSP u odabranim sektorima, povećavajući korištenje IKT sa dodanom vrijednošću, tako da se ponude novi proizvodi i usluge sa visokom dodanom vrijednošću koje se traže na lokalnom i/ili globalnom tržištu u odabranim sektorima.

Vijesti