RADIO ZENIT d.o.o. Zenica


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
RADIO ZENIT d.o.o. Zenica
ADRESA
Bulevar Kralja Tvrtka 18, 72000 Zenica
Odgovorno lice
Maida Bajramović, direktorica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Finansije
Opis djelatnosti
Slušanje radija je lično iskustvo i najveća snaga radija je to što je on u stvari sekundarni medij, što znači da ga neometano možete slušati,dok vozite automobil, dok se bavite kućnim aktivnostima ,dok surfate internetom i slično. Cilj nam je da slušaocima uvijek pružimo svježe,objektivne informacije i odličnu zabavu.

Radio ZENIT je otvoren za slušaoce svih starosnih skupina, nacionalnih, religijskih i političkih ubjeđenja.

Radio ZENIT koncipiran idejom realiziranja programskog sadržaja zabavno-informativnog karaktera bez velikog uplitanja u politiku i političke komentare.

Osnovan je i počeo sa radom u 16 sati 26.decembra 1998 godine i do danas ga prati tendencija rasta slušanosti.
Program na frekvenciji 100,7 MHz emitujemo putem FM predajnika na Liscu najvišoj koti iznad Zenice.
Pokrivamo područje Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona.
Također, program emitiramo putem interneta na web portalu www.zenitfm.net

Radio ZENIT je dobitnik brojnih domaćih i medjunarodnih nagrada, priznanja i zahvalnica.

Radio ZENIT 100,7 MHz je komercijalna radio stanica kolažnog tipa.
Kolažni tip zadovoljava potrebe većeg broja raznovrsnih demografskih grupa i sastoji se od : informativnog, zabavno muzičkog, sportskog i marketing programa.
Ovaj programski format u kombinaciji sa muzičkim formatom koji je zasnovan na emitovanju popularne pop, rock, alternativne, techno, rep, soul, house i srodne muzike, omogućava relativno široku ciljanu grupu.

Svi relevantni pokazatelji potvrđuju da se program radija ZENIT svojim kvalitetom značajno izdvaja od drugih konceptom sličnih radio stanica.

Prema rezultatima Agencije za istraživanja slusanosti MIB, ZENIT je ubjedljivo jedna od najslušanijih radio stanica u Federaciji proteklih godina. Prema posljednjim istraživanjima koja su provedena u martu 2007 godine, ZENIT je na prvom mjestu na nivou Zničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona.

Vizija

Vizija radija ZENIT je jačati poziciju vodeće komercijalne radio stanice u Federaciji BiH koja će na otvorenom medijskom tržistu biti programski, tehnološki i finansijski ravnopravna sa dolazećom konkurencijom.

Misija

Biti najbolji znači uspostaviti profesionalne standarde i ponuditi kvalitetniji radijski program koji visokim rejtingom kod slušalaca garantuje dobru poziciju na tržištu.

Etika poslovanja

Radio ZENIT posluje poštujući zakonske, profesionalne i etičke norme kako u odnosu prema nadležnim institucijama i slušaocima tako i u odnosu prema uposlenicima.
Takav način poslovanja uveliko je doprinosi stvaranju izuzetno pozitivnog imidža koji Radio ZENIT ima u profesionalnim medijskim krugovima i široj javnosti.

Vijesti