Udruženje Partnerstvo za zdravlje Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Partnerships in Health BiH - Udruženje Partnerstvo za zdravlje BiH Sarajevo
ADRESA
Dr. Mustafe Pintola 1, 71000 Ilidža - Sarajevo
Odgovorno lice
Aida Muslić, direktorica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Finansije
Opis djelatnosti
Partnerships in Health BiH je NVO registrovan u BiH u Septembru 2005. Prije toga PH BiH je bio dio Project HOPE mreže kao jedna od njegovih kancelarija. PH BiH ima sopstveni računovodstveni sistem, osoblje i sistem rada.

Organizacijom rukovodi skupština Udruženja koja radi na dobrovoljnoj osnovi. Skupština angažuje Izvršnog Direktora koji dalje po potrebi zapošljava potreban kadar.

Udruženje trenutno ima 12 stalno zaposlenih članova i nekoliko volontera te više od 150 stručnjaka iz oblasti zdravstva (profesori, ljekari, med setre, socijalni radnici, psiholozi itd), koje povremeno i po potrebi angažuje, zavisno od programa ili projekta koji provodi.

Izvršni direktor za svaki projekat koji Udruženje implementira angažuje programsko osoblje (Program menagera, asistenta) a podršku implementaciji projekata daje i stalno angažovano osoblje (računovođe, logističar, sekretarica).

Osoblje angažovano u Udruženju ima višegodišnje iskustvo u implementaciji raznih projekata iz oblasti zdravstva koji su od 1996 godine implementirani u BiH i koji su dali ogroman doprinos razvoju i reformi zdravstvenog sistema u BiH.

Vijesti