Xella BH d.o.o. Tuzla


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Xella BH d.o.o. Tuzla
ADRESA
Stupine B-8, Lamela IV, Tuzla, 75000 Tuzla
Odgovorno lice
Emir Kadrić
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Finansije
Ličnosti
Filantropija
Opis djelatnosti
Velika međunarodna kompanija iz Njemačke Xella International koja posjeduje svoje proizvodne pogone u preko 30 zemalja svijeta, zapošljava preko 8.500 ljudi i ostvaruje godišnji promet od 1,4 milijarde eura, postala je 2008 godine većinski vlasnik preduzeća Siporex D.D. iz Tuzle.

Xella BH d.o.o. od 2009. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod nazivom YTONG. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prodaja je organizovana prema zapadnom sistemu, tako da su prodajne regije, spoljni predstavnici, magacini, nabavka i sve ostalo podređeni ciljanom povećanju produktivnosti i prodaje, i uspješnom strateškom pozicioniranju na tržištu. Ono što je jako važno je da je tehnologija Xelle u Bosni i Hercegovini istovjetna onoj u Njemačkoj - sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za bosansko-hercegovačko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema njemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na recimo, francuske ili druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certificiranjem od strane vodećih Instituta za ispitivanje kvaliteta proizvoda u zemlji i inostranstvu.

YTONG robna marka postaje prepoznatljiv brand na svim tržištima naše regije.

Vijesti