Xella BH d.o.o. Tuzla


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Xella BH d.o.o. Tuzla
ADRESA
Stupine B-8, Lamela IV, Tuzla, 75000 Tuzla
Odgovorno lice
Emir Kadrić
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Ličnosti
Opis djelatnosti
Velika međunarodna kompanija iz Njemačke Xella International koja posjeduje svoje proizvodne pogone u preko 30 zemalja svijeta, zapošljava preko 8.500 ljudi i ostvaruje godišnji promet od 1,4 milijarde eura, postala je 2008 godine većinski vlasnik preduzeća Siporex D.D. iz Tuzle.

Xella BH d.o.o. od 2009. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod nazivom YTONG. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prodaja je organizovana prema zapadnom sistemu, tako da su prodajne regije, spoljni predstavnici, magacini, nabavka i sve ostalo podređeni ciljanom povećanju produktivnosti i prodaje, i uspješnom strateškom pozicioniranju na tržištu. Ono što je jako važno je da je tehnologija Xelle u Bosni i Hercegovini istovjetna onoj u Njemačkoj - sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za bosansko-hercegovačko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema njemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na recimo, francuske ili druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certificiranjem od strane vodećih Instituta za ispitivanje kvaliteta proizvoda u zemlji i inostranstvu.

YTONG robna marka postaje prepoznatljiv brand na svim tržištima naše regije.