UDRUGA POSLODAVACA VITEZ


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
UDRUGA POSLODAVACA VITEZ
ADRESA
Ulica Stjepana Radića 8/II, 72250 Vitez
Odgovorno lice
Žarko Gugić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Trajni interes UPV-a je unapređivanje poduzetničke, investicijske i ulagačke klime u funkciji jačanja konkurentnosti viteškog gospodarstva na čemu UPV, u ime poslovne zajednice intenzivno i konstruktivno surađuje sa svim institucijama koje su potrebne za ostvarenje ovog cilja.

Udruga Poslodavaca Vitez je neovisna, dobrovoljna udruga privatnih poduzetnika i poslodavaca osnovana na početku procesa tranzicije sa planske na tržišnu ekonomiju u BiH 1993 godine. Od samog početka svog djelovanja UPV se etablira kao snažan i nezaobilazan promotor interesa privatnog sektora gospodarstva u BiH.

Na internacionalnom planu UPV vjerodostojno predstavlja viteške poduzetnike i poslodavce. Ujedno UPV daje podršku novo-organiziranim organizacijama poslodavaca u zemljama jugoistočne Europe.

Jedan od ključnih UPV-ovih principa je da inicijativa privatnog sektora treba biti osnovni generator dinamičnog rasta BDP-a BiH. S toga je UPV iskreni zagovornik daljnje ubrzane transparentne privatizacije državnih udjela i javnih poduzeća u funkciji ekonomskog rasta. Konačni cilj, iz perspektive UPV-a, je ojačati svoje članice, ali i cijeli privatni sektor za nesmiljenu konkurenciju koja ih čeka ulaskom BiH u Europsku Uniju.

Što UPV može za svoje članove?

Sudjelovati u kreiranju poticajne politike zapošljavanja kroz Akcijski plan za zapošljavanje .

Potaknuti izmjene zakonodavstva u cilju boljih uvjeta za poslovanje. Boriti se protiv nelojalne konkurencije i protiv monopolnog ponašanja. Sudjelovati u reformama (poreznoj reformi, reformi državne uprave, reformi obrazovanja i sl.). Podržati članove u rješavanja problema nelikvidnosti. Utjecati na makroekonomsku politiku BiH kroz radna tijela i povjerenstva Vlade. Uključiti članove UPV-a u pregovaračke timove za pristupanje u EU. Sudjelovati u raznim programima bitnih za razvoj efikasne institucionalne infrastrukture (kao što su CARDS programi i dr.). Promovirati viteško gospodarstvo i poduzetništvo na međunarodnoj sceni.

Potaknuti regionalne inicijative bitne za razvoj lokalnog poduzetništva. Sudjelovati u definiranju Vladinih poticajnih mjera za razvoj poduzetništva i inovacija.

Vijesti