TK Zajednička služba kantonalnih organa


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzla
ADRESA
Slatina 2, 75000 TUZLA
Odgovorno lice
Asim Fetahagić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Tenderi
Isporučioci
Opis djelatnosti
Ured vrši zajedničke poslove za potrebe Ureda Premijera, Vlade Tuzlanskog kantona, i njenih ureda i dr., kantonalnih organa uprave i upravnih ustanova.

Ured vrši poslove: prijem, zavođenje, raspoređivanje, razvođenje, otpremu, arhiviranje akata. Ured se brine ispravnosti telefonske centrale i PTT mreže, te provodi mjere protiv-požarne zaštite. Zaposlenici u Uredu vrše održavanje svih elektro instalacija, vodovoda i centralnog grijanja. Ured za potrebe Premijera, Vlade Tuzlanskog kantona, ministarstva, i drugih kantonalnih organa zadužen je za poslove informisanja javnosti o radu tih organa, osigurava da državni službenici i javnost imaju pristup podacima i drugim informacijama u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama FBiH, obavlja poslove uvezivanja u jedinstvenu informacionu mrežu kantonalnih organa. Ured vodi personalne evidencije (matične knjige zaposlenih, dosijea, prijave i odjave uposlenika, registraciju organa, listinge zaposlenih, razna uvjerenja i dr.), stara se o nesmetanom rada čajnih kuhinja, kopirnice, čišćenja prostorija, kao i poslove obezbjeđenja.
Ured ne vrši poslove za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kao i poslove koji su organizovani i vrše se unutar kantonalnih organa uprave i ustanova.

Ured može obavljati gore pomenute poslove i za potrebe drugih kantonalnih organa na njihov pismeni zahtjev i uz suglasnost Vlade Tuzlanskog kantona a na osnovu pismeno sačinjenog ugovora.

Sekretar Ureda neposredno rukovodi Uredom, zastupa, predstavlja i organizira vršenje poslova iz djelokruga Ureda.

Za izvršavanje poslova za koje je osnovan Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa obrazuju se osnovne organizacione jedinice:

– Odjeljenje za opšte, ekonomsko – finansijske, personalne i pomoćne poslove
– Odjeljenje za informisanje, informacione sisteme, obezbjeđenje i tehničke poslove