REFERENTNA GRUPA TUZLA


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
REFERENTNA GRUPA TUZLA - REFERENCE GROUP TUZLA
ADRESA
Klosterska 3
, 75000 Tuzla

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Referentna grupa Tuzla je mreža devedeset i devet nevladinih, neprofitnih, nezavisnih, otvorenih, ravnopravnih, demokratskih, domaćih i međunarodnih vanstranačkih udruženja, koja su opredjeljena za izgradnju i unapređenje civilnog i demokratskog društva u BiH, te poštivanje visokih međunarodnih standarda ljudskih prava i socijalne pravde.

Prepoznat je mrežni model u Bosni i Hercegovini i van njenih granica i zasniva se na razmjeni informacija, znanja i iskustava, te na zajedničkom nastupu organizacija svjesnih da je udruživanje put za promjene i razvoj u zajednici.

Članice Referentne grupe Tuzla radeći zajedno u mreži zalažu se da se:

- Postojecim ljudskim potencijalima i uspostavljenim vezama sa medjunarodnim i lokalnim institucijama doprinese jacanju sektoralnih mreža i internih kapaciteta treceg sektora.
- Uključe kao relevantni akteri u procese promjena u okviru demokratizacije društva i aktivnog ucešca u procesima donošenja pozitivnih zakonskih regulativa u cilju poboljšanja sveukupne situacije u društvu.
- Zajednickim nastupom i edukacijom utiče na podizanje svijesti javnog mnijenja o trećem sektoru.

Referentna grupa Tuzla se u radu oslanja na vlastite resurse, kako na razini profesionalnog, tako i na razini volonterskog doprinosa, kontinuirano investirajući u razvoj kapaciteta svojih članica, pružajući jednake šanse za učešće i upravljanje.