ASK Radio studio d.o.o. Ilidža


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
RADIO STUDIO A S K društvo sa ograničenom odgovornošću Ilidža
ADRESA
Ustanička 7/3, 71210 Ilidža
Odgovorno lice
Akif Mirojević

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Finansije
Opis djelatnosti
Radio studio «ASK»-Ilidža, nastao je još davne, ratne, 1994. godine, na slobodnim prostorima općine Ilidža: Sokolović Kolonija, Hrasnica i Butmir.

Nastao je kao izraz potrebe za što boljim informisanjem građana općine Ilidža, u to vrijeme odvojenih od Sarajeva.

Inicijativu za to napravili su radioamateri, koji su u to ratno vrijeme radili, putem svojih radio-stanica, na spajanju porodica širom Svijeta.

Pozivni znak te radio-amaterske stanice, tada je bio T91ASK. Dobrom voljom tadašnjeg i sadašnjeg vlasnika Radija «ASK» Ilidža, te njegovim ulaganjem za formiranje ove stanice, nastao je Radio «ASK» Ilidža, a prvo emitovanje, vezano je za, 25. maj 1994. godine.

Da bismo dali ime ovom Radiju, iskoristili smo sufix pozivnog znaka amaterske radio-stanice i to je ostalo kao «ASK», što je i dan danas poznato širom Svijeta. 1996. godine, Radio seli u sami centar Ilidže, te tu i dan danas radi.Posjeduje Dugoročnu dozvolu za emitovanje radio programa, a radi na frekvenciji 89,9 MHz FM stereo.

Prije izvjesnog vremena pojavili smo se sa svojim svojim signalom i putem interneta, na adresi: www.radioask.co.ba «ASK» Radio-Ilidža, do dan, danas, radi stabilno, a njegovim razvojem, nastala je i «ASK» Kablovska televizija.

Vijesti