CENTROTRADE d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
CENTROTRADE društvo sa ograničenom odgovornošću za transportne i poslovne usluge i trgovinu Sarajevo
ADRESA
Kurta Schorka 14, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Nevzeta Kosović, direktorica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Opis djelatnosti
CENTROTRADE je preduzeće sa ograničenom odgovornošču za transportne i poslovne usluge i trgovinu Sarajevo, i od 01.05.2005. god. posluje i egzistira u sistemu CENTROTRANS EUROLINES BIH.

Osnovna djelatnost preduzeća je trgovina na veliko rezervnim dijelovima, opremom i priborom za motorna vozila, odnosno za privredni program (autobuse, kamione) iz programa vozila tipa MAN, MERCEDES, NEOPLAN, ISUZU, HYUNDAI, VOLVO, SETRA itd.

Pored ostalog, preduzeće se bavi nabavkom i prodajom rezervnih dijelova za mehanizaciju, radilice, radioničku opremu specifičnih alata, dodatne prateće opreme a u domenu raspoloživih sredstava prisutna je i djelatnost nabavke rezervnih dijelova za putnički program.

Centrotrade je prepoznatljiv po isporuci originalnih rezervnih dijelova, posebno iz programa : MERCEDES, MAN., NEOPLAN, ISUZU, VOLVO.

Osim navedenih programa u zadnje vrijeme preduzeće vrši i nabavku rezervnih dijelova iz programa RENAULT i KAROSA, kao i drugih programa koji su prisutni na BiH tržištu. Realizovanu nabavku rezervnih dijelova isporučuje po fabričkim cijenama.

Preduzeće je locirano na lokalitetu Auto Baze preduzeća "CENTROTRANS EUROLINES" BIH - "CENTROTRADE" d.o.o. u ulici Kurta Schorka broj 14 gdje ima vlastita skladišta :

› za rezervne dijelove
› za stakla ( šoferšajbe svih vozila iz teretnog programa )
› auto guma
› ulja, maziva i
› antifriza

U sklopu sistema CENTROTRANS EUROLINES BIH egzistira i ovlašteni servis za vozila Tipa MAN., NEOPLAN, ISUZU, pa je preduzeće CENTROTRADE d.o.o. Sarajevo generalni snadbjevač rezervnim dijelovima preduzeća CENTROTRANS EUROLINES BIH, kako za vozila iz vlastitog programa tako i za vozila CENTROSERVIS-a .

Posljednjih šest mjeseci prisutna je i trgovačka djelatnost te obzirom na veličinu i značaj sistema CENTROTRANS EUROLINES BIH kroz kooperacijske ( prevozničke mreže ) CENTROTRADE d.o.o. Sarajevo veoma uspješno obavlja funkciju nabavke i prodaje rezervnih dijelova.

Osim navedenog preduzeće obavlja i poslove organizacije i prevoza roba u domaćem i međunarodnom cestovnom prometu te smo sa vozilima prisutni 90 % u Zapadnoj Evropi.

Jedna od prisutnih a po svojoj ulozi i veoma bitna djelatnost je export - import gdje preduzeće ostvaruje značajne prihode po osnovu razmjene roba između BiH i bivših zemalja iz sastava Jugoslavije i zapadne Evrope.

Trenutno je u firmi CENTROTRADE d.o.o. Sarajevo zaposleno 12 uposlenika u potpunosti educiranih i osposobljenih za ovaj posao ( edukacija, usavršavanje, strani jezici, obučenost za rad na računarima i ostalo).