M I X d.o.o. Orašje


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
M I X d.o.o. za proizvodnju,promet i usluge Orašje
ADRESA
Zona Poduzetništva B-2, 76270 Orašje
Odgovorno lice
Ilija Matić, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Finansije
Opis djelatnosti
Osnovna djelatnost firme je proizvonja stočne hrane.

Tvornica je opremljena s 12 silosa, kapaciteta po 1.100 tona u kojima se skladište sirovine potrebne za proizvodnju stočne hrane. Silosi i strojna kuća su povezani 60-tonskim dizalicama i lančanim transporterima.
Strojna kuća ima 8 katova. U prizemlju strojne kuće smješteni su čekićari i mješaona kapaciteta 80 tona miješane stočne hrane u jednoj smjeni. Iznad njih se nalazi 9 ćelija gotove hrane kapaciteta po 10 tona te 3 ćelije za mljevenje sirovina neposredno iznad čekićara a kapaciteta su 20 tona svaka. Za polugodišnju inventuru sirovina u silosima koristi se 60-tonska linija šaržne vage.
Tvornica u svom sastavu posjeduje i suvremenu pakirnicu, kapaciteta 12 tona/sat. Linija pakiranja je modernizirana nabavkom nove digitalne duple pakerice koja automatizira proces i smanjuje vrijeme potrebno za pakiranje 25- i 10-kilogramskih proizvoda. Rezultat automatizacije sitnih pakiranja je i fizičko i brojčano rasterećenje uposlenika angažiranih u ovoj fazi proizvodnog procesa. Kapacitet nove pakerice je 15 tona/sat.
Kontrolni pult smješten je u prizemlju upravne zgrade i potpuno je automatiziran i kompjuteriziran. Iz njega operateri vode i nadziru sve procese u proizvodnji stočne hrane: od uvlačenja i skladištenja sirovina preko mljevenja i miješanja do peletiranja i pakiranja gotovih proizvoda. Za nadzor nad proizvodnim procesom i kontrolu kvalitete osigurano je visokokvalificirano osoblje.

Vijesti