Komora doktora medicine RS Banja Luka


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Komora doktora medicine Republike Srpske Banja Luka
ADRESA
Prvog krajiškog korpusa 4/1, 78000 Banja Luka
Odgovorno lice
Saša Vujnović
Prof. dr Aleksandar M. Lazarević, Predsjednik Komo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
Zdravstvena komora Republike Srpske je osnovana 9. novembra 2001. godine na osnovu Zakona o zdravstvenoj komori koji je usvojila Skupština Republike Srpske. Komoru su činila tri vijeća: Vijeće doktora medicine, Vijeće doktora stomatologije i Vijeće diplomiranih farmaceuta.

U maju 2003. godine, dvije godine kasnije, na osnovu Zakona o zdravstvenim komorama je osnovana Komora doktora medicine Republike Srpske (dalje Komora) koja predstavlja samostalnu, profesionalnu ogranizaciju doktora medicine, koja je nastavila rad koji je započet u Vijeću doktora medicine Zdravstvene komore.

Osnovni zadaci Komore su unapređenje struke, zaštita medicinske etike, podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, zaštita profesionalnih interesa i očuvanje dostojanstva profesije. Pored zaštite profesionalnih i materijalnih interesa svojih članova, zadatak Komore je da štiti interese korisnika zdravstvenih usluga. Tu u prvom redu smatram aktivnosti Komore u cilju poboljšanja kvaliteta usluga, koje se pružaju u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, te da apeluje na nadležne državne institucije da se uključe u borbu protiv nadriljekarstva.


Vijesti